keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Tarpeelliseksi tuunattua

Syksyn pimenevissä illoissa kynttilät ovat kauniita, joten kynttilänjalkojakin on kertynyt meikäläisen kaappeihin ihan riesaksi asti. Suurille lautasille, vadeille ja tarjottimille on kiva myöskin asetella kynttilöitä... niinpä niitäkin sitten löytyy. ;D
Sen lisäksi löytyy joitakin käsityökirjoja, joissa neuvotaan tekemään vanhoista tavaroista, jotain uutta.
Kun yhdistetään vuosia sitten Anttilasta ostamani metallinen kynttilän jalka ja viimevuonna Tiimarista ostamani puinen lautanen, liimataan ne yhteen ja suditaan öljymaalia pintaan saakin aikaiseksi jotain näin hienoa ja tarpeellista! :)
Tuohon päällehän sopisi sellainen lasinen kupu täydellisesti, no ainahan saa haaveilla.
Tämä idea ei siis ole omani, vaan kirjahyllyssäni vuosia lojuneesta kirjasta, Tee vanhasta uutta. Taitaa olla peräti ensimmäinen idea, jonka kirjan pohjalta toteutan :D :D
Ohjeessa puinen lautanen on kiinnitetty ruuvilla, puiseen kynttilänjalkaan ja maalattu hopeamaalilla. Harmittaa, että olen myynyt kaikki puiset kynttilänjalkani, sillä tämä on todella kiva idea... no ehkei näitäkään tarvitseisi olla miljoonaa kappaletta, ehkä tämä yksi riittää? :D Ellei sitten kirpparilla tule vastaan jotain hyvää ja halpaa kynttilän jalkaa vastaan. ;D ;D

9 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Ihana idea!

Eliisa kirjoitti...

Heh Piipa, mä olen ostanut kirppareilta ne puiset kynttilänjalat....

Mutta, upea tarjotinlautanen tuosta tuli. Pitääpä kehitellä jotakin itsellekin.

Todistit, että kaikki "käsityö"-kirjat kannattaa säästää. Itselle kun noita on kertynyt jo ihan liikaa. Työni surullisen puolen kautta mietin jo, että kenelle minä testamenttaan nämä kaikki kirjani ja kaiken sen materiaalin :)

Maria kirjoitti...

Aivan ihana! Veikkasin ekan kuvan kohdalla mielessäni Pentikiä, kanusta, mutta kallista.
Taidan siirtyä osastoon "köyhänmiehen pentik" ja kävästä kirpparilla...

Katja kirjoitti...

Oi miten hauska idea heti oli mietittävä löytyisikö sopivaa lautasta tai kynttilänjalkaa:D Kaikkea ihanaa löytyikin sivuiltasi kun tulin piipahtamaan pitkästä aikaa.

MaMMeli kirjoitti...

Kaunis ja kalliinnäköinen, hieno idea :)

Eija kirjoitti...

Tässä tulee entistä selvemmäksi se, että mitään ei saa hävittää eikä heittää pois - niin on hieno esimerkki tässä siitä. UPEAA!

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommenteistanne!! :)
Todellakin aina huomaa, että kaikki tavarat ovat tarpeellisia, viimeistään silloin, kun ne on myynyt tai niistä on luopunut :)
Minullakin muutamia käsityökirjoja on, osa niin hyvässä kunnossa, että tuskin aukaistukaan eka lukaisun jälkeen. Pitäsi varmaan perehtyä niihinkin tarkemmin, tiedä mmitä kivoja niksejä sieltä löytää.

Anonyymi kirjoitti...

todelLA IHANA TULI! kokeilen.

Tupu kirjoitti...

Onpa hyvä idea ja mukava blogi myös!Käsityökirjoja on minunkin hyllyssäni pilvin pimein,haaveilun asteleelle monet hyvätkin ideat jää, mutta tuon voisi toteuttaakin,juuri ostin 3 kynttiläjalkaa kirppikseltä ja"hopeatarjottimia" löytyy useita.