maanantai 21. syyskuuta 2009

Remonttia ja pojan huone

Ehei, arvasitte väärin! Nämä kuvat eivät ole autiotalosta tai ulkovarastosta. Kyllä nämä kuvat ovat ihan meidän yläkerrastamme ;D Vaikka pidänkin kulahtaneesta ilmeestä, niin ehkä tässä on se raja, ihan näin kulahtanutta ja ränsistynyttä ei tarvitseisi olla.

Niin remonttimmehan ryöstäytyi hiukan käsistä. Tyttären huoneen lattia oli ihan pakko hioa ja siinäpä sitä sitten samalla hiottiin, pojan huoneen lattiaa ja hiukan tätä käytävääkin :P joka odottelee sopivaa hetkeä, jolloin päästäisiin sitä maalaamaan.

Muuttaessamme tähän kotiimme yläkerta oli kylmä ja asumaton ja huoneista kuljettiin läpi. Eräs ihmetyksen aihe oli, nimittäin missä ovat ovet?! No niitä ovia sitten löytyi pihalta, lumen alta... kyllä vain ihan tosi juttu. Myös saunan vintillä oli kasa ovia. Niin ja kaikki erilaisia, kuluneita, rikkinäisiäkin, saranattomia ja karmittomia jne. jne.
Vanhaan taloon sopivat vanhat ovet ja kun ovia nyt joitakin löytyi, niitä olemme koittaneet sitten hyödyntää.
Jeps ovat kaikki erilaisia, eri levyisiä ja rivattomiakin, mutta ovia kumminkin. Joskus nämäkin pitäisi kunnostaa, mutta se joskus kuulostaa niin hyvältä, niin vielä ei ole tarvinnut hommiin ryhtyä ;D ;D

No niin tästä ovesta pääsemme siis pojan nykyiseen huoneeseen.
Tässä tuiki tärkeä vempele, tämän ääressä se meikäläinen tälläkin hetkellä istuksii ja naputtaa näppäimistöä :D Ja tuo huoneesta toiseen seikkaileva tuoli vaihtunee joskus :)
Verhot on samat kuin ennenkin, saavat kelvata ainakin näin aluksi.
Koulupöytäkin kaipaisi uutta maalia pintaansa, no kaikki aikanaan.
Aiemmin tuunaamani koukut päätyivät tänne ja kiva oli saada nämäkin talosta löytyneet aarteet esille ja käyttöön. :)
Tätä huonetta ei hevillä uskoisi 13-vuotiaan pojan viikarin huoneeksi. Voisi kuvitella, että nytpä äiti on päässyt sisustamaan. Asia ei kuitenkaan ole niin. Lapset ovat hyvin erilaisia ja toiseksi vanhin poikamme ei vain tykkää turhista kuvista tai tavaroista ympärillänsä ja ettepä usko miten nopeasti hänellä huoneen siivous sujuu :)

Vanhoista tauluistakaan hän ei huolinut muita kuin korkkitaulun ja senkin kehyksiltään mustaksi maalattuna. Jottei seinät olisi aivan kaljut, niin tällaisen taulun poika huoneeseensa huoli ja minunkin mielestäni tämä on aivan ihana.
Taulu on ostettu Maskusta.
Pojan huoneen tärkein uudistus oli tietenkin uusi sänky. Siihen poikani tahtoi sängynpeitteeksi valkoisen peitteen ja tyynyt ja ette arvaa miten ällistynyt olin!! Lieneekö tämä meikäläisen valkoisen ihannointi tarttunut poikaankin :) No väriä huoneeseen antavat kauan sitten kutomani matto ja edellisessä huoneessa ollut sininen rahi, josta voi tehdä vuoteen yö-kylään tulleille kavereille.
Huoneesta puuttu vielä yöpöytä, se on vielä maalauksen alla, nyt ajan vain tahtoo viedä omppu meri ja hys hys jutut ;) joten kuvia yöpöydästä myöhemmin.

5 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Teillä on vähän samanlaisia aikatauluja kuin meillä: joskus!

Kerrassaan ihania joulukuusen koristeita olit tehnyt! VAU!

Eliisa kirjoitti...

Tosi hyvältä näyttää! Pojallahan on hyvä maku :)

MaMMeli kirjoitti...

Ihanan rauhallisen näköinen huone :) Jännää, kun nuo nuoret on niin erilaisia, meillä pojan huoneen lattia on usein vaatteiden peitossa.

Piipa kirjoitti...

Kiitos taas lämpimästi kommenteistanne!! :)
Kyllä meillä niitä sottapyttyjäkin löytyy ;D alakerrassakin pitää olla sellainen laahaava kävelytyyli, muuten tulee kokoajan astuneeksi jonkun lelun päälle.

Sanna kirjoitti...

Näyttääpä kivalta pojan huoneessa. Meilläkin nuo lapset ovat aivan erilaisia, poika pitää huoneensa hyvin järjestyksessä ja tyttö taas... no, erilaisuushan on rikkaus. :)