perjantai 5. kesäkuuta 2009

Oma koti kullan kallis!

Kun muutimme kotiimme, oli yläkertamme kylmä ja tyhjillään. Vieläkin kaikki on pahasti kesken ja osittain rempallaan. Aina ne listat jää laittamatta ;P Mieli on myös matkan varrella muuttunut. Se maali, tavara tai taulu mikä alussa tuntui aivan ihanalta ei enää olekaan niin kaunis.

Minulla lojui makuuhuoneen kaapin ja seinänvälissä kymmenisen vuotta taulu, jossa oli kultaiset kehykset ja joku turkoosi eukon kuvatus. Taulu ei koskaan päässyt seinälle sellaisenaan, mutta nyt tuunattuna kylläkin. Eukon kuvatus pois, lasi veke, kehyksiin uutta maalia pintaan.
Epätarkoista kuvista ja jatkuvasta keskeneräisestä remontista huolimatta, oma koti on kullan kallis. Vanhat mustat, kynttilä lampetit saivat myös valkoista maalia pintaansa ja jopas muuttui ilme :)
Valkoiselle lakanakankaalle piirsin lyijykynällä tekstin ja sen kirjoin etupistoin. Kuva on silityskuva, somisteena pitsejä, nappeja, vanusydämiä ja pyykkipoikia.
Yläkerran aula/käytävä ,tai miksi sitä oikein kutsuisi, on osin paneloitu, osin tapetoitu. Tapetteina on valkoista ja tummaa violettia :)
Violetin tapetin on valinnut mieheni, on se niin ihana..niin ja tapetti myöskin :D :D :D Liinavaatekaapin päällä kököttää kaikenlaista tavaraa, myös tosi vanha nukke, joka on kulkenut äitini suvussa.

Ja kuten kuva kertoo, puuttuu täältäkin listat, mutta kun ensin pitää tehdä se siivouskomero :D Katossa pilkottava ura kuuluu kattoluukkuun, josta pääsee ullakolle. Ullakolta olen löytänyt maitotonkkia, koreja, taikinatiinun, vanhoja lehtiä ja kirjoja, mutta sitä äitini unessa näkemää aarrelipasta ei ole tullut vielä vastaan ;D

10 kommenttia:

Eliisa kirjoitti...

Piipa, taas olet saanut aikaiseksi ihanaa, ihanaa. Taulu on upea! Ja tykkään myös tuosta violetista tapetista!

Vekarus kirjoitti...

Oi, kuinka upean taulun olet tehnyt!

Piipa kirjoitti...

Kiitos piristävistä kommenteista!!! :)
Kaikenlaisen tohotuksen keskellä tuntuu, etten saa oikein mitään aikaiseksi ja kaikkea ei kannata edes alkaa tekemään ja näpräämään sillä ensin pitää nuo pikku herran 4vee synttäritkin viettää. Hurjan nopsasti nämä lapset kasvavat, harmi kun itsekin vanhenee siinä samalla ;D ;D

Maria kirjoitti...

Aivan ihania!

Tuo nukke nosti kyyneleet silmiin:
Äitini kotona oli lapsuudessani tuollainen vanha nukke, aivan samanlainen. Sen nimi oli Marketta. Me serkkujen kanssa sitä hoivailimme mummolassa käydessä ahkerasti. Nukke särkyi mummun kuoleman jälkeen. Olen sitä nukkea kovin surrut, siihen liittyi niin paljon ihania muistoja.
Kuvaasi katsellessa muistot juoksevat kuvanauhana...

Tapetti on todella kaunis!
Ja taulu, ihana! :)))
Olet sinä taitava! :)))

Piipa kirjoitti...

Kiitos kommentistasi!!
Tämänkin nuken pää on kertaalleen vaihdettu, se on särkynyt joskus äitini isotädin lapsuudessa. Pää on varmaankin reilusti yli sata vuotias ja vartalo vanhempi. Vaatteet eivät ole kyllä alkuperäisiä. Monta kertaa olen ajatellut nuken vaatettaa uudelleen, mutta aina se on jäänyt.

Lapsena minäkin tällä nukella sain muutaman kerran valvotusti leikkiä ja aina pidin noita punaisia hiuksia hurjan kauniin värisinä. Hassu sattuma olikin kun esikoispojallani oli syntyessään punainen tukka, tuli tämä nukke heti mieleen :)

Tämän nuken annan sitten joskus omalle tyttärelleni

Sirkka kirjoitti...

Voi kuinka hurmaavan kauniin sait siitä aikaiseksi...eikä ihme, olethan sinä taitava näiden juttujesi kanssa, saat aina niin omaperäistä...ihanaa!

Kauniit ovat myös alimmatkin kuvasi iki ihastuttava Villa....!!

Lupsakasta sunnuntaita!

Anonyymi kirjoitti...

hieno taulu...

meillä myös puutttuu listoja, paneeleja jne...onneksi täällä on sentään lattiat että voidaan asua-niitäkään ei ollut vielä vuosi sitten :)...

Piipa kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista!! :)
Jatkuvan remontin ja rähjän keskellä ei todellakaan tule ajatelleeksi, että onhan sitä jotain edistystäkin tapahtunut ja jos ei suuria asioita niin sitten pieniä!! :)

Maaka kirjoitti...

Hauska taulu <3 suloinen!

Kyllä sieltä teidän vintiltä vain on kaikenlaisia aarteita tuntunut löytyvän :)

Suvi. kirjoitti...

Blogistani löydät jotain sinulle kuuluvaa :)