tiistai 23. kesäkuuta 2009

Pientä tuunattua piristystä

Tuoreena ja nuorena, yhden lapsen äitinä sitä oli aikaa... jopa niin paljon, että silitin kaikki kolmi henkisen perheen sukatkin :D Nyt viisi lasta pitävät huolen siitä, ettei äidillä ole turhia jouto hetkiä :D silityslautaa tulee käytettyä silti usein. Ompeloiminen luonnistuu paremmin, kun silitysrautaa heiluttelee ahkerasti.

Olin jo pidemmän aikaa katsellut alakerran silityslautaamme sillä silmällä. Lauta keikkui, huojui ja haisi, eikä tuntunut enää oikein turvalliselta. Kirpparilla tuli sitten vastaan silityslauta, joka vaati vain päällisen vaihtoa.
Revin vanhat päälliset ja vanut pois, leikkasin uudet vanut ja kankaat tilalle ja kiinnitin niittipyssyllä kiinni ja kylläpä nyt kelpaa taas silitellä. Kankaan ostin Eurokankaasta ja ihastuin siihen kovasti, ostin sitä sitten reilummasti, että jossain välissä parit tyynyt siitä voisin ompeloida :)

3 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Meillä samanmoinen lauta miehen äidin peruja ja ostin juuri Eurokankaasta ihanan kankaan. Voisin tehdä samoin, jos sitä jää jäljelle. Kiitos vinkistä!

Eliisa kirjoitti...

Vautsi vau! Upea! Minä se vaan menin Prismaan ja ostin sellaien halvimman hopeaisen värisen suojan... :) Ja just, kummasti on mullakin silitysvimma laskenut, ihan vaan tullut laiskemmaksi näin osittaisella työajalla.

Piipa kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!! :)

Tokmannissa mieheni katseli, että ihan uudet silityslaudat päällisineen olisivat maksaneet jotain neljä euroa!! Kääk, Minun lautani tuli sitten hiukan kalliimmaksi, vaikka runko onkin kirppikseltä :P
Siitäkään huolimatta, en enää osta valmis päällisiä, paikalleen nidottu kangas on paljon jämäkämpi.