sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Lämmin kuppi

Kaunista syksyä kaikille!! Taas on aikaa vierähtänyt viime postauksesta.
Joulu lähestyy hurjaa vauhtia, eikä minulla ole liiemmin ollut aikaa keskittyä koko asiaan, kaikki aika tuntuu menevän työn ja toilailujen merkeissä. Meikäläinen ainakin odottaa syyslomaa, kuin kuuta nousevaa. Tulee tarpeeseen huh heijaa vaan!

Sen verran olen tässä saanut touhuttua, että monen vuoden haaveen sain vihdoista viimein toteutettua, eli noihin kahvikuppeihin tein kynttilöitä. Ostin Sinellistä valmista kynttilän valmistus matskua, eli rakeita, jossa on steariini ja parafiini samassa pussissa, sekä tietysti sydänlankaa.
Sekaan pilkoin vanhoja värillisiä kynttilänpätkiä, jotta tuli hiukan väriä. Kynttilälangan pistin grillitikkuun kiinni ja sulatin kynttilämatskun vesihauteessa. Ja tulihan niistä ihan hyviä näin ensikertalaisen tekeleiksi. Vähän tuli kuoppia, mutta ensi kerralla pitää olla vielä tarkempi.
Tosi kivaa hommaa, ei ollenkaan vaikeeta... onnistu siis meikäläiseltäkin :)) Suosittelen!!

Pitsiliinat ostin 0,10 centin kipale hintaan kirppikseltä, pitsihanskat tais olla jotain euron luokkaa. Pitsiliinat jo ompeloin kiinni aiemmin esittelemääni peittoon.

Myös tällainen idea täytyi toteuttaa, Ajan patinaa kirjasta saadulla idealla... niin ja muutes tuossa kirjassa on ohjeet myös kuppiin valettuihin kynttilöihinkin. Vink vink!
Joo joo onhan meillä talo kohta täynnä jos jonkinlaista neulatyynyä, mutta minkäs teet, ovat kivoja ideoita, hauskoja toteuttaa... niin tarpeellisiakin :)

Tämä ruusukuppi tuolla jo vilahtikin, mutta löytyipä kirpputorilta jotain muutakin hyväntuulista. Suloinen, keraaminen sieni pippurisirotin. Kärpässienet on vaan niin kauniita (vaikkei tässä pilkkuja olekaan... ainakaan vielä ;D ) Tämän ainakin voin jo nähdä koristamassa tulevaa joulukattausta.
Värikästä syksyä kaikille!!

7 kommenttia:

sammal airi kirjoitti...

Ihania kuppikynttilöitä tuli ja ihania pitsillinoja ja hanskat olet löytänyt! Mulla on ollut kanssa hakusessa sopivia kuppeja kynntilöiden tekoo, ei vaan nyt ole sopivia kappaleita löytynyt, en viitsi ihan koko astiastoa ostaa. Eikös nuo kuopat voi täyttää massalla vielä? Ajan patinaa kirja on kyllä ihana! :)

Anis kirjoitti...

Itsekin olen joskus kokeillut tuota kynttilöiden valamista, noåeasti saa kivaa aikaan. Mukavaa sunnuntaita!

Piipa kirjoitti...

Lämpimät kiitokset kommenteistanne!! :)
Kirpparilta minäkin olen haalinut näitä kuppiloita, eivätkä kaikki ole samaa pariakaan. 10-50 centtiä olen näistä aarteistani korkeintaan maksanut.

Jo minäkin tykkäsin tästä kynttilän valu hommelista ja todella riittoisaa tuo yksi pussillinen. Vielä on noita rakeita vaikka kuinka paljon jäljellä, ajattelin että jollekulle lahjaksi voisin vielä tehdä samanlaisia.

Ajan patinaa kirja on aivan ihana, paljon on vielä ideoita joita tahdon koittaa tehdä.

Sari. kirjoitti...

Kupit ja liinat on ihastuttava kaunis yhdistelmä :)

Keppiheppa kirjoitti...

Ihan loistava idea tuo kahvikuppikynttilät. Ja vielä niin kauniit!

tiina { fanni ja kaneli } kirjoitti...

Voi miten hauskoja ideoita koko blogi pullollaan!

Anonyymi kirjoitti...

Olen itsekin harrastelija, en ammattilainen, mutta 20 vuoden kynttiläntekourallani olen oppinut sen, että jähmettyessään kynttilämassa painuu kokoon. Kahvikuppeihinkin olen aina lisännyt uuden kerroksen jähmettyneen, kuopalla olevan kynttilän päälle ja saanut siten toisella täytöllä tasaisen pinnan. Kannattaa kokeilla =)