maanantai 6. syyskuuta 2010

Mulle toi

Nettimaailma ja blogit ovat täynnänsä ihania oivalluksia, ideoita ja inspiraatiota. Kun vain istahtaa koneen ääreen ja pistää hakusanaksi, no.... ihan mitä tahansa, niin saa ajan kulumaan kuin siivillä.
Vähän ajan päästä huomaa jo hokevansa, mulle kans tuollanen, voi kun osaisin, mistäköhän noita saa, onpas se taas ollut taitava jne. jne.

Usein ideat jäävät hautumaan ja poksahtavat päähän ihan yhtäkkiä.

Mutta ensin pieni aasinsilta ;D

Ensi kesänä tulee minun ja mieheni hääpäivästä kuluneeksi 20v!!!
Ihan hurja luku, huh heijaa!! Hääpäivänämme saimme kummeiltani lahjaksi, kauniin pellavaisen pöytäliinan. Koskaan tuolle liinalle ei vain tuntunut löytyvän sopivaa paikkaa. Minulla on myös muutamia saatuja tai kirpparilta ostamiani pitsiliinoja, mutta siellä ne lojuivat laatikossa, en oikein osaa pitää liinoja pöydillä, muulloin kuin jouluna.

Hannin ja Minnan ideoista inspiroituneena, minäkin ajattelin sitten ommella pitsiliinani, kankaalle. Tähän pellavaiseen pöytäliinaan ompelen sitten pikkuhiljaa pitsiliinoja kiinni ja näin syntyy oikein oivallinen torkkupeitto. :D En ompele liinan taakse mitään vuorta tai pehmikettä, sillä jo nämä muutamat liinat tekevät peitteestä aika painavan....niin ja jos sille päälle satun, heitän liinan pöydälle. ;D
Yksi pitkällisen pohdiskelun tulos on myöskin tässä, nimittäin uusi matto. Ellokselta tilasin ja kokoonsa nähden sikahalpa. Monta vuotta olen asiaa pohdiskellut ja värejä miettinyt....Ja yllätys yllätys ei ole valkoinen tai vaaleanpunainen. ;D Kylmät laminaattilattiat ovat inhottavat, mutta tämä matto lämmittää ihanasti jalan alla. Pikkuiset ovat kulkeneet varpaisillaan kuvioita pitkin ja ovatpa ne olleet autoteitäkin :)
Ja pupukiikussa on Piipa ihan pienenä kiikuskellut ja nyt siinä kiikkuvat vuorostaan nuorimmaiseni. Vanhan puulaatikon hain kellarista, nyt se palvelee kirjastokirjojen säilytyspaikkana.
Kaunista syksyä kaikille ja nyt kannattaa alkaa keräilemään varpuja, sammalta, käpyjä yms. talven varalle..kuitenkin se talvi taas yllättää, kun tämä syksykin teki niin :)


4 kommenttia:

Eliisa kirjoitti...

Hauska idea pitsiliinoille. Kauniita malleja. Mulla näitä pitsiliinoja myös riittää.... jopa oranssia ja pinkkiä :) Miehen äiti oli kova käsityöihminen. Olen ajatellut ommella ne kaikki kasseihin :) Heh, mulla näes on noita kankaita niiiin paljon, että en keksi niistä enää mutta tekemistä kuin kauppakasseja. Ja muovipussit pannaan ;)

Lämpöisen näköinen tuo matto. Minä aion ostaa jouluksi uuden maton olohuoneeseen. Meillä on kaikki matot tosi vanhoja - ja kulahtaneita. Ja nyt vielä jäi pesemättäkin mokomat kesän "kiireissä". Pesulaan en vie, koska sillä rahalla ostaa jo uuden puhtaan maton .

Piipa kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Eliisa!! :)

Minun neiti tuumaili, pitsiliinoja peittoon ommellessani, että tuolla tavallahan tulisi hienot verhotkin! Pitsisomisteiset laukut kuulostavat todella kivoilta!

Minullakin jäi yksi suuri eteisen matto pesemättä... en vain saanut aikaiseksi pestä sitä.

Minna kirjoitti...

Näyttää hyvältä! Sulla on jo peitto/liina jo paaaljoon pidemmällä kuin minulla. En ehtinyt kesällä edes aloittaa kun pesin mattoja! :D

Tuo Eliisan kassi-idea on loistava, vähän samanlaista mietin itsekin. Sain ison pinon vanhoja pellavapyyhkeitä ja niistä ajattelin tehdä pyykkipusseja tai tavarapusseja. Ja siis juuri lisäämällä pitsiliinan kylkeen...

Riikka kirjoitti...

Kiva idea! :)

Ja kiitos kaunis muistutuksesta sammalien suhteen, ne tahtovat aina unohtua ja sitten onkin jo lunta ja jäätä.. No, jospa tälläkertaa ajoissa! :)

Pirteitä syyspäiviä!