maanantai 30. marraskuuta 2009

Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen

Eilen sytytimme ensimmäisen adventti kynttilän ja siitähän se joulun aika taas alkoi. Olenhan minä pitkin kesää ja syksyä väkertänyt kaikenlaista jouluista, niin nukkekoti kalenteri vaihtoihin liittyvää, joululahjoja kuin kaikenlaista pientä kotiin, mutta ihmeellistä taikaa adventti kynttilän sytyttämisessä on.
Jouluna pitää tietysti olla jotain punaista. Ompelimpas sitten tällaiset Jul- kirjaimet. No näiden suunnittelu alkoi jo viime vuonna, mutta valmistuivat ihan hyvin jouluksi! Eikös vain valmistuneetkin? ;D ;D
Niin ja kirjainten täytyy ehdottomasti olla ruotsin kieliset, ne ovat jotenkin jouluisemmat :D liittyvät niin vahvasti lapsuuteen, kuten myös lapsuuden joulukuusessa olleet kärpässienet :) Joulu on tunnepitoista aikaa monellakin tavalla.

Jouluisia viirejäkin ompelin kaksin kappalein. Keittiötä piristämään tein tällaisen punavalkoisen, somisteena hyvän joulun toivotus tekstejä ja vintage kuvia. Ja kyllä tätä keittiötä saakin koittaa piristää, on se niin kamala. Ovi ja katto ja jne.. Tontut siellä kuitenkin jo kilpaa ihanan kirpputori keittiökaapistoni päältä kurkkivat. Tiina-tontun ostin vuosia sitten kirpputorilta, en tiedä kuka oli hänestäkin raaskinut luopua, no minun ja lasteni onni, että joku niin teki. Hänen tuloaan aina kaikki lapsukaiseni jaksavat odottaa, monissa leikeissä on ollut mukana, nuken rattaissa on työnnelty ja vieressä nukuttu ;D
Toinen tonttu siinä vieressä on viime jouluinen ostokseni Mini-Manista.
Olohuonetta somistaa sitten valkoinen viiri, jossa on somisteena myöskin vintage-kuvia, tekstiä ja pitsiä. (Ja huh heijaa noita kattolistoja, on ne kamalat ;D )
Kipinä ryijyni keskiöt ovat ihan tyhjillään, kun odottelevat sisuksiinsa jotain uutta ilmettä. Muunneltava ryijy...hih Opettajani aikoinaan ihmetteli kovasti, että miksi pitää olla muunnelta ryijy, no tällainen vaihtelun haluinen ihminen haluaa vaihdella aina huoneen ilmettä ja ryijy on aika hallitseva sisustuselementti. Laitan sitten joskus kuvia ryijystä, kunhan saan uudet keskiöt tehtyä ja kerron tarkemmin mitä oikein koitin selittää :D :D :D
Muutamia pahvisia taulujakin olen tehtaillut, kun löysin kirpparilla ison nipun valmiiksi leikattuja, paksuja pahvin palasia.
Koittakaa saada kuvista selvää. Minulla ei ole enää oikein aikaa filmailla päivisin ja iltasella ei oikein valo riitä. Tulee niin kellertäviä kuvia.
Ei näissä mitään ihmeellistä ole, mutta todella mukavaa puuhaa, pienellä vaivalla piristystä kotiin.
Meillä päin on usein kirjastossa kasa poistettavia ilmaiseksi annettavia kirjoja ja niistähän saa hyvää materiaalia askarteluun. Mitä kellastuneemmat kirjan sivut sitä parempi ;D Tässä olen vain pahville liimannut revityn kirjan sivun. Kiiltokuva päälle ja leimasin kirjaimilla painettu teksti. Ripustukseksi organsa nauhaa ja siinä se.
Ja kun oli niin hauskaa hommaa, syntyikin sitten monta taulua :)
Tämä taulu sijaitsee kuistilla ja toivotteleepi kaikki enkelit tervetulleiksi.
Yläkerran aulassa toivotellaan joulurauhaa.
Kun muutimme kotiimme, oli keittiön ikkunassa killumassa tällainen kristalli. Joku edellisistä asukkaista oli sen siihen jättänyt ja minä pistin talteen. Nyt kymmenen vuoden jälkeen on vihdoista viimein löytänyt sitten paikkansa ;D Liimasin pahville kiiltokuvan ja laitoin kristallin alareunaan killumaan, ripustimeksi taivuttelin rautalankaa.
Tässä samalla tavalla tehty pukki versio ja kärpäs-sieni somisteella tietenkin :D
Oikein ihanaa joulun aikaa kaikille lukijoille!!! Minulla aika menee nyt tuolla nukkekoti blogini Pippurisen puolella, joten täällä blogissa päivitykset voivat hidastua, kaikkea jouluisia tekeleitäkään, kun ei voi vielä esitellä.

2 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Suloisia joulukoristeita olet saanut aikaiseksi <3

Arja kirjoitti...

Kivoja koristeita olet tehnyt:-)
Mukavaa joulun odotusta!