perjantai 15. toukokuuta 2009

Lahjuksia ja löytöjä

Äitien päivälahjaksi sain haaveilemani ;D Hemtexin ruusukuvioiset istuin tyynyt ja pumppu saippuapullon. Sain minä kukkia ja niitä lasten tekemiä hellyttäviä kortteja liikuttavine runoineenkin, niin ja miehen ja vanhimman pojan tekemää sacherkakkuakin, nam nam!!
Kirpputorilla osasin taas aukaista suutani oikeaan aikaan, eli aloin kysellä voisinko ostaa heiltä pari puista hengaria. Myyjä sanoi että eilen oli juuri säkillisen vienyt roskiin!! IIK!! Mutta aikoivat tästä lähin säästellä kaikki löytämänsä minulle..no tuota noin enhän minä ehken näitä kaikkia olisi tarvinnut, niin ja lisääkin on kuulemma tulossa :D :D mutta eihän näitä nyt roskiin, ihan pyhäinhäväistys. Joissakin noissa hengareissa on ihanalla vanhalla kaunokirjoituksella kirjoitettuja nimiäkin, joten pelastettavahan nämä oli, kun ilmaiseksikin sain...voi minun kanssani taas :D
Myöskin lasisia kynttilänjalkoja on alkanut meille kotiin kertyä..no kun halvalla sai, nämäkin maksoivat yhteensä 0.20e ovat mielestäni hurjan kauniit.
Tällaisia purkkeja minulla onkin jo kaksi. Nyt löytyi siis yksi lisää :D
Kuistilla majailee tällainen löydös, eli lasisia kynttilän jalkoja, vanha raastin ja madonna patsas. Peltiset lyhdyt olen ostanut vuosia sitten myöskin kirpparilta.
Kirpputoreilla kierrellessä minulla on periaate, etten ryhdy pikku tavarasta maksamaan ihan hirveää hintaa. Sitten joskus käy niin, että kiertelen ja kaartelen kalliina pitämääni tavaraa ja aina se tulee vastaan, tuumien samalla, että etkö sinä ole kenellään kelvannut. :D
Tällainen muovihökötys ja hintaa 4e, ihan ryöstöä mielestäni, ehkä tässä on myyjällä jotain nostalgia lisää. No nostalginen tämä onkin. Tehokkaan putsauksen jälkeen lian alta paljastui nostalginen kaunotar.
Arvaattekos mikä kyseinen esine on???

Nyt tunnen itseni ihan fossiiliksi, mutta tämä on siis ajalta ennen höyry silitysrautoja ja pumppupulloja. Pulloon laitetaan vettä, ja sitä on kätevä pirskotella pyykin päälle korkissa olevien reikien kautta. Alakerran silitysraudasta onkin mennyt höyrysrys nappi jumiin, joten tarvettakin tälle löytyy, pääsee siis hommiin :D
Ja pientä tuunattavaakin löytyi. :)

7 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Ihana pumppupullo!

Minä en käytä silitysrautani höyrytoimintoa laisinkaan. Minusta suihkupullon avulla saa paremman lopputuloksen. Tosin en pahemmin käytä sitä rautaakaan...

H / Lumimäellä kirjoitti...

Wau millaisia aarteita olet jälleen kerran löytänyt ja saanut! Ihan kateeksi käy ;)

Eliisa kirjoitti...

Ihania lahjoja ja löytöjä! Nuo puuhenkarit on kyllä kivoja. En malttanut pitkään aikaan luopua niistä, kun aina mietin, että miten niitä voi maalata ja tuunata vaikka kuinka. Loppujen lopuksi vein kaikki kirpputorin henkarilaatikkoon... säästin sellaiset tukevimmat. Ja joo, kohta täällä sun sivulla on mitä upeimpia luomuksia henkareista - ja mnä manailen itseni :))

Mimmarna kirjoitti...

Mistä ihmeestä noita aarteita oikein löydät!!! En nyt tässä kuitenkaan vaadi osoitteita julki, pidä aarrekammiot omanatietonasi :) Hinnat ostamissasi esineissä ovat aivan käsittämättömän halpoja (...niin no se 'suihkupullo' ehkä, muistan muuten minäkin sellaisia olleen ;)Siis että jostain voi SAADA puuhenkareita!! Kyllä täälläkin odotellaan mitä ihanuuksia niistä saat aikaan.Meitä kuolaajia taitaa olla sen verran paljon että ehdottaisin että laitat yhden tuunatun hengarin arvontavoitoksi ;) Päästäisiin mekin nauttimaan taikurikättesi töistä! Niin muuten se Kontti Lielahdessa ei ole sama kuin L.A. Se pulju on kyllä vielä olemassa mutta toisessa paikassa, tämä Kontti taas on ihan liikkeiden ryppäässä, en nyt katuosoitetta suoraan muista.

Eliisa kirjoitti...

Se SPR:n Kontti on siis siinä paikassa, missä L.A-kirppis oli ennen useita vuosia. L.A-kirppis joutui lähtemään paikasta pois just tuon Kontin takia. Tuon paikan Piipa taidat muistaakin?

Piipa kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteistanne!! :)

Arvontaa olen monet kerrat pyöritellyt mielessäni, täällä blogissahan en ole sitä kertaakaan vielä pitänyt, ei ole ollut oikein aikaa eikä ideoita, mutta kyllä se on mielessä ollut ja kyllä sen sitten joskus pidänkin!

Pitäiskin joskus käydä tuolla Lielahdessa, ihan vaikka verestämässä vanhoja muistoja ;D niin ja tietysti kirppari kierroksella. Lielahdessa oli ennen se Halpapala, siellä oli aivan ihania ja halpoja kankaita, silloin minäkin ompelin paljon lasten vaatteita. Muutti sitten nimensä joksikin Fabrioosoksi, vai mikä lieneekään ollut. Lieneekö koko puljua enää edes olemassa.

Puuhengareita meilläkin oli ennen isot kasat, kunnes annoin ne appi ukolleni. Sellaiseen pyykkipoika pussukkaan ajattelin ainakin yhden käyttää.
Niin meillä on kyllä kuivuri ja ulkona ei oikein viitsi edes pyykkiä kuivattaa, kun tulee siitepölyä pyykin mukana sisälle ja sitten silmät punoittaa yhdellä jos toisella..harmi sillä puhtaan, ulkona kuivatetun, pyykin tuoksu on aivan ihana.

Mutta sellainen pussukka siis joskus olisi haaveissa tehdä...ja ehkä jotain muutakin ;D

Possumamma kirjoitti...

Ihania kirppislöytöjä, varsinkin ne enkelikynttilänjalat! Itsekkin olen koittanut noita vanhoja henkareita katella, vaan eipä ole vastaan tullut:(

Mukavaa viikonloppua!:)