maanantai 28. joulukuuta 2009

Leivotaan leivotaan

En uskalla edes laskea, kuinka monta kiloa piparkakkutaikinaa olemme leiponeet tänä jouluna, niin ja kuinka monta kiloa niistä onkaan kertynyt allekirjoittaneen vyötärölle... no paljon!!!

Leipurit tarvitsevat tietysti, leivontaan soveltuvat välineet, mutta tuiki tarpeelliset päähineet osalta porukasta vielä puuttuivat. Nyt tuokin aukko on täytetty ja kovassa käytössä päähineet ovatkin olleet. Miehelleni tein tuon suurimman valkoisen kokkihatun, sitä somistin possu applikoinnilla ja pallokuvioisella nauhalla. Hatussa on takana tarrakiinnitys, jotta lakkia voi säätää.

Tyttärelleni ompeloin vaaleanpunaisen huivin ja nuorimmat saivat isin lakista pienoismallit ja kaikissa on tietysti sama possu applikointi somisteena.
Tämän vuotinen piparkakkutalomme näytti tältä. Joka vuosi teen aina erilaisen, nyt tein tällaisen korkeamman version ja hyvää oli :P

Pukin konttiin päätyi vielä yksi hassun hauska kokki hattu :D
Minulla on useamman vuoden ajan ollut perinteenä tehdä tai antaa jotain, hirvi aiheista lahjaa isälleni.
Viime vuonna tein hirvipäiset pyyheliinat ja löysipä isä paketistaan Jokipiin pellavan hirvi somisteisen essun, patakintaan ja patalapunkin. Viime joulun aikaan joku sitten heitti vitsillä, että ensi vuonna on varmaan kokki-hatun vuoro... no pitihän sitä haasteeseen vastata ja kyllä tulikin hulvattoman hauska :D varsinkin kun olen nähnyt kuvan tästä lakista lahjan saajan päässä :D :D :D

Törötykset sivuilla, merkkaavat siis hirven sarvia :)

6 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Ihania ompeluksia :)

Arja kirjoitti...

Hauskoja hattuja :-)) Mukavaa loppuvuotta!

Sirkka kirjoitti...

Siis todella kauniit ja erittäin taitavasti tehty, sinä kyllä osaat!
ja ovat tuiki tarpeelliset leivonnassa ja vielä kauniitkin.
ja voi että noita piparitaloja, niin kauniita, kauan ihastelin.. on niissäkin aina aikamoinen näperteleminen, mutta tiedän että se on hauskaa ja kun saa yhdessä tehdä, muistan!...eihän niitä raaskisi syödä ollenkaan..
Hulvattoman hauska on myös sarvimyssykkä, hyvä idea!
Katsoin samalla kuustasi ja on todella kaunis, ihana..itsekkin mietin, että voisin pitää kauemmin esillä...no mutta ehkäpä kuitenkin laitan pois..odottamaan ensi joulua!

Oikein hyvää tätä vuotta..nautitaan vielä siitä ja kuusistamme!

Vekarus kirjoitti...

Vau miten upeita hattuja! Ilmankos sitä kilpaa leivotaan!

Piipa kirjoitti...

Lämpimästi kiitoksia kehuista ja kommenteistanne :) :)
Piparitaikinan ostan aina valmiina, en ole sitä jaksanut moineen vuoteen itse alusta asti tehdä ;) piparkakkutalon kasaan valmis kuorrutteilla ja hyvin on pelannut...niin ja paremman makuista kuin se poltettu sokeri.

Niin se vaan joulu sujahti mennä, katselin tuossa juuri että joitakin koristeita alan jo pikkuhiljaa ottaa pois.

Anonyymi kirjoitti...

Noi levontamyssyt on kyllä upeita!