lauantai 21. kesäkuuta 2008

Maali saa ihmeitä aikaan

Mieheni kanssa aikoinaan yhteenmuuttaessamme, ensimmäinen kotimme oli opiskelija asunto, sinne ostamiamme ensimmäisiä hankintoja oli mäntyinen pieni seinähyllykkö. Opiskelija keittiö tuntui silloin valtaisalta ja meilläkin oli monta kaappia aivan tyhjillään, (toista se on nykyään) mutta hyllykkö piti saada ja pidin siinä maustepurkkeja. Matkanvarrella hyllykkö on ollut sitten joissakin kodeissa seinällä ja toisissa varastossa. Ruusukuppien alkaessa vallata kotiamme, minun mieleeni palasi tämä hyllykkö, joka on ollut monta vuotta kellarin uumenissa. Maali saa ihmeitä aikaan :)

Tällaiselta näytti hyllykkö ennen maalausta.

Kirpputoreilla tulee kierreltyä ja nykyään katselen tavaroita sillä silmällä, että miltähän tuokin tavara näyttäisi maalattuna tai Tildattuna. Tässä kerran löysin tällaisen, jonkun itse tekemän suloistakin suloisemman tuolin. Tähän on sitten haaveissa tehdä joskus jokin Tilda hahmo istuksimaan.

Tältä tuoli näytti ennen maalausta, mittaa voi arvioida tuosta kukkapurkista, ei siis nukkekoti kokoa, eikä lasten istuin vaan jotain siltä väliltä. Tähänkin tavaraan pätee sanonta toisen roska on toisen aarre. Tästä tuolista kun ei tarvinnut pulittaa suuria summia vain 1,50e.

5 kommenttia:

Vaapukkamehu kirjoitti...

Ihana tuoli! Siihen vielä rimpsureunainen tilda pehmuste hahmon pepun alle, niin oi voi...

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuinka kaunis seinähyllystä tuli!!! Mie täällä kuljen myös talossa ympäriinsä valkoisen maalipurkin ja pensselin kanssa :)
Ja hienon uuden blogin olet tehnyt! Tätä bloggeriahan voisi alkaa miettiä itsekin, josko tälle puolelle siirtyisi jossakin vaiheessa. Ihanaa kesää!!!

Toivottaa: Villa Valmanjan Annika (www.ruttunuttu.vuodatus.net)

Anonyymi kirjoitti...

Taas ihanaa "sinua"! Hymmm! Mitähän hyllyköitä minulla olikaan jemmassa... pakko mennä katsomaan, olin muuta ajatellut hiovani maalaus kuntoon tänään mutta, tulin justain töistä ja sataa kaatamalla joten voin vaan jotain pientä tuunata.
Mokomat lakattuja milläties mitä nyt pitäisi maalata joten parempi hioa ennen vesi ohenteisella maalausta. Mitä maalia käytät? Siis olen lukenut toisesta blokistasi että vesiohenteista maalia kuitenkin.

Piipa kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!!! :)

Vaapukkamehu rimpsureunainen pehmuste kuulostaa todella hyvältä idealta!

Annika minä tosiaankin perustin tämän blogin ihan vartavasten Tilda juttuja ja sisustus hommeleita varten. Kyllähän minulla se nukkekoti blogi on tuolla vuodatuksessa. Hirmuisesti taas uutta opeteltavaa on nämä kuitenkin erilaisia nämä vuodatuksen ja bloggerin jutut.

Marika joo tosiaankin ihan vesiohenteisia maaleja käytän,jotta saan maalailla ihan keittiön pöydän päällä. eikä tule hajuhaittoja. Maali on Tikkurilan puoli himmeää kaluste maalia. Sitä ostin kunnolla ison törpön, jotta riittää, kun tämä valkoinen villitys on päällä ;D ja olen käyttänyt maalia myöskin nukkekodin kalusteiden maalaamiseen. Mäntyhyllykkökin oli lakka pintainen, mutta hiemen sitä hioin, että pinnasta tuli karkeampi niin maali pysyy paremmin.

Verka kirjoitti...

Ihan uskomatonta mitä valkoisella maalilla saa aikaan! Vau.