torstai 10. marraskuuta 2011

Vitriini-kaapin ja lyhdyn uusi ilme

Pitkällinen projektini on vihdoista viimein valmis!
Ja koska kaappi valmistui illalla...niin en nyt osannut päättää kumpi tapa kuvata olisi parempi salamalla, vaiko ilman...joten sekalainen seurakunta kummallisia kuvia esittelyssä.

Kaapin maalasin öljymaalilla useampaan kertaan, pinnasta tuli kauniin himmeän kiiltävä, joka ajankuluessa vielä tulee enempi mattapintaiseksi. Kaappiin ostin uudet vetimet ovissa on tällaiset söpöstykset...posliiniset ja pilkulliset. (Ideaparkin Villa Rosmariinin lasten sisustustarvike liikkeestä ostetut)
Laatikoiden vetimiksi ostin harmahtavat (värisävy ei oikein näy kuvassa :) ) metalli vetimet. (Clas Ohlsonista)
Vitriini kaappi toimi ennen kirjakaappina, mutta nyt asettelen sinne astioita...ihanaa!!!
Kirpparilta ostamani kahvi astiasto passaa tänne ihan kympillä...väsisävyt on niin herkulliset.
Kaapin takaseinässä on tapettia. Vaikea kuvattava tuo tapetin värisävy hämärässä. Tapetti on hurmaavaa, vanhahtavan näköistä.... tapetin pohjaväri on haalean harmahtava ja ruusujen lehdet tummempaa harmaata... tykkään tykkään. Tapetti on Borås tapererin Boheme mallistosta nro:3387
Tällä olisin voinut tapetoida, vaikka koko olkkarin...tai sitten samalla kuvioaiheella, mut vaalenpunaisella pohjalla olevalla.... ai jai mitä herkkuja molemmat!
Tällainen vitriini-kaappi oli ennen...vetimet kerkesin jo ottaa pois (ihan perus simppelit mäntyiset nupit, laatikoissa ja ovissa) ja lasiovissa olevat listatkin olivat aikojen saatossa, yksi toisensa perään tippuneet... ja siitähän se ajatus alunperin lähti.. kun niitä listoja ajattelin liimata paremmin paikoilleen, että oikeestaan tämä kaappi tarvitsee uudistusta :)
Kun katsot kuvaa tarkasti, näet mieheni heijastuman ovesta...hih, mies kaapissa :D :D
Peräkontti kirppikseltä ostin kivan lyhdyn, jonka näin silmissäni ja valkoisella maalilla siveltynä... ja kun öljymaalit oli siinä levällään..ei muuta kuin sutimaan...ja heti ilme muuttui.
Kaunis ennenkin, mutta mielestäni tuo yläosan kuvio on kauniimpi maalattuna....ja alaosakin tietysti :D

3 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Tulipas kaapista söpö! Laitoitko tapetin kiinni liimalla vai liisterillä? Mulla odottaa täällä myös yksi mäntykaappi tuunausta...

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos Lissu kommentistasi :)

Tapetti oli sellasta easy up tapettia, että liisteri seinään ja sillä ois pitänyt pysyä, mutta ehei...eipä pysynyt.
Koska olin maalannut taustan myös öljypohjaisella maalilla...niin pelkkä liisteri ei pitänyt tapettia paikoillaan...vaan ihan erikeeppiriä, hiukan vedellä laimennettuna oli laitettava...en tiedä jos olisin karhentanut maalipintaa ennen liisteröintiä oisko onnistunut.
Mutta kyllä mä tota liimausta suosittelen tai ainakin liisterin sekaan liimaa.
Pinta-ala, kaapin takaseinässä ei ole kovin suuri, joten liima toimii loistavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi onnistunut uudistus kaapille ! Mullakin on kaappiprokkis käynnissä , tuntuu venyvän kun on tää kauhee flunssakin jyllännyt. Mutta toivottavasti tulee yhtä hyvä lopputulos kun sulla :)