sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Ostoksia, ajatuksia, tuunauksia ja munauksia

Annetaan auringon paistaa kaikesta huolimatta!!

En tiedä miksi viimeaikoina silmiini on osunut useissa blogeissa nähdyt ilkeät kommentit ja keskustelut. :( Eikö ihmisillä ole parempaa tekemistä?
Usein olen törmännyt myös sanaan ekologisuus ja kerska kulutus.
Mielestäni meistä jokaisella on oikeus perustaa oma blogi ja esitellä siellä omia itseään kiinnostavia asioita, olivatpa ne sitten muotia, omia käsitöitä, kalliita esineitä tai silkkaa romua. Minunkin blogini on viimeaikoina ollut lähinnä ostosten esittelyä... niinpä siihen on vielä aikaa ja muutamia senttejä riittänyt! Mutta mikä on ekologista, se ei ole mielestäni niin yksinkertaista!

Kirpputoreilla tulee koluttua harva se kerta. Ja sieltä tavaraa haalittua. Kuinka ekologista se sitten on? Kirpputoreilla tavarat tulevat vastaan usein yllättäen ja sattumalta, ostospäätös täytyy tehdä pikaisesti, sillä seuraavalla kerralla sitä tavaraa ei välttämättä enää olekaan....ja sitten harmittaa!!! Se ostaisinko kaupasta samanlaista kippoa.... tuskimpa, useinhan hintakin on melkoinen!
Tämä kanavatyö ja kukkapurkki maksoivat yhteensä 0,60e, halpaa ja ekologista.... vai eikö sittenkään.

Ruusulautasten keräily on minulle aikamoinen addiktio ja mitä ruusuisempi ja mitä halvempi, sitä suurempi hurmos ;D Onhan niitä kauppojenkin hyllyllä ruusukippoja ja lautasia, muttei se ole läheskään sama asia. Eihän?
Mansikka pannunalunen, sininen mitta ja tarjoiluastia löytyivät samalta kirppiskierrokselta, hintaa kertyi 3e ja 20c .

Kirpputoreilla kiertelijää pidetään ekologisena, onhan tavara vanhaa, kertaalleen käytettyä ja päätyisi ehkäpä kaatopaikallekin. Toisen romu on toisen aarre!
Mutta minäpä usein tuunaan näitä ostoksiani uuteen uskoon, uudella maalilla, uudella kankaalla jne. niinpä, se siitä ekoilusta.

0,50e Munateline on saanut ensin mustan spray-maalin, sitten valkoista öljymaalia pintaansa, joten loppujenlopuksi hintaa tällekin muodostui aikalailla, ekologisuudesta puhumattakaan.
Mutta yksi pieni munaus minua harmittaa, etten ostanut kuudetta, sitä viimeistä sinistä... ajattelin, etten tarvitse, kun eihän meillä ole kuin viisi lasta. Mutta tuosta telineestä näyttää kokoajan, kuin puuttuisi yksi, eikö totta ja harmittaa niin vietävästi!! Oli tietysti ekologisempaa jättää ostamatta se viimeinen! Mutta mielenterveydellehän se olisi nyt tehnyt ihmeitä ja sitähän ei voi rahalla mitata.

Loppujenlopuksi elämää ei kannata ottaa niin hirveän vakavasti, kaikkea ei kuitenkaan voi mitata ja jokaisella asialla on se toinenkin puoli. Ilkeily on tyhmää, eikä taatustikaan ekologista, pilaahan se huoneilman. Taatusti sellainen puhisija tuottaa enemmän hiilioksidia ja jos jonkinlaisia myrkkyjä ilmaan... kempä tietää, ehkäpä niitäkin aletaan joku päivä verottaa!!! ;D ;D Jokainen ilkeilijä voi myös miettiä kuinka paljon tuhosi luonnonvaroja käyttäessään aikaa, sähköä yms lähettäessään ilkeän kommentin... tietokoneiden valmistuskaan, kun ei ole mitään ekologista hommaa kuitenkaan ja kuinka moni ilkeilijä tyytyisi lähettämään savumerkkejä??... Ai niin eihän sekään ole ekologista!! ;D ;D
Annetaan auringon paistaa kaikesta huolimatta! Nautitaan elämän pienistä iloista ja ollaan onnellisia!! Tulipa se onni muotihuivista, kirpputori ostoksesta, omin käsin tehdystä käsityöstä tai perheestä!
Iloista päivää kaikille!!

10 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Kiva ja monisärmäinen kirjoitus! Kaikella on puolensa, niinhän se menee ja mielipiteitä mahtuu maailmaan enemmän kuin kaksi. Ilkeily ei kuitenkaan ole kenellekään hyväksi.

Kiva tuo sinun tuunaus =D

Eliisa kirjoitti...

Piristävää tekstiä Piipa! Ja ihanat ostokset taas. Meitä on niin moneksi tässä maailman menossa. Ekologisuus - niinpä. Itsekin joskus mietin, että ekologisinta olisi, jos en ostaisi yhtään mitää tähän kotiini - mutta aina sitä jotain kivaa löytyy.

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommenteistanne!! :)

Meilläkin tätä tavaraa kyllä piisaa, mutta joskus sitten tempaisen ja pistän aina kirppispöydän pystyyn... tahtoo vain usein käydä niin, että tavaraa on yhtä paljon kirppikseltä tullessa, kuin sinne mennessä ;D aina kun löytyy jotain :D

Ihmisiä on niin monenlaisia ja minulta itseltäni ei vain näy onnistuvan minimalistisessa ympäristössä asuminen. Onneksi hyvin sopii elämään, leikkimään ja kulkemaan, joten normaalin rajoissa vielä mennään ;D

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Hieno postaus ja tosi hienoja löytöjä olet tehnyt kirpparilta.

Minä en ymmärrä, miten kukaan viitsii ilkeillä täällä. Eikö silloin olisi parempi jättää sanomatta. Itse en tosin ole törmännyt sellaiseen enkä nähnyt missään, mutta kyllä suuresti ihmettelen moista asiaa.

Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!!

Arja kirjoitti...

Hieno kirjoitus:-)) Juu todella kannattaa ostaa kirpparilta heti jos mielyttää, olen useamman kerran jättänyt ostamatta ja mennyt sit seuraavana päivänä uudelleen hakemaan sitä mieluista juttua ja kas kummaa sen onkin ehtinyt ostaa joku muu ;-) Mukavaa alkavaa viikkoa!!

T.Vähemmän ekologinen postailija ;-))

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kivoista kommenteistanne!! :)

Omalle kohdalle ilkeitä kommentteja on tullut vain tuonne Pippurinen blogiini (siitäkin on jo aikaa) jotkut ihmiset eivät voi ymmärtää, että toisilla ihmisillä onnistuu mineily ja perhe-elämä saman katon alla.... eihän sitä aikaa ole koskaan liikaa, mutta onneksi tuo nukkekoti harrastus ei ole aikataulutettua, valmistunevat tuskin koskaan :D

Sekin aika ilkeiden kommentoijien mielestä täytyisi käyttää perheen hyväksi. Mutta kun muu perhe nukkuu! Minä kun olen yökyöpeli ja pärjään oikein hyvin 6-7 tunnin yöunilla.

Kirppareilla ei todellakaan kannata jäädä arpomaan ostanko vai en, hyvään ja mielenkiintoisen tavaraan törmätessään. Myöhemmin sitä ei sitten enää olekaan.

Iita kirjoitti...

Olet kyllä aivan oikeassa :) Eihän se ilkeily ketään auta. Jos jokin ärsyttää niin kannattaa sitten jättää kokonaan lukematta. Turhaan sitä toiselle murhetta tuottaa.
Aurinkoista maaliskuuta!

sanna kirjoitti...

Ihania löytöjä olet tehnyt.
En kyllä myöskään ymmärrä moista ilkeilyä. Jokainen kun kirjoittelee blogissaan juuri siitä mistä itsestään tuntuu parhaalta ja tavaroista jotka ovat löytöjä juuri itselleen.

Sirkka kirjoitti...

Kierrätystä parhaimmillaan!
Ihastuttavat ostoksesi kaikki...aikaisemmatkin, samoin käsityösi, muodonmuutokset parhaimmasta päästä, hienoa!
Kirjan keittiö oli myös herkullinen!
Kiitos silmän ja mielen ilosta!

Kirjoituksesi oli todella hyvä , tai mikä vielä, jos olisi
mahdollisuus niin ÄÄNIkirjoitus!
Siis tämänhän antaa iloa ja tämä on meidän harrastus, itse en osaa ommella, sen tiedän, joten ostan mitä haluan ja mistä ja jos kukaan ei ostaisi kaupasta, niin kuinka kävisi..? Itse ostan molemmista kirppuluista ja kaupoista ja saan aina hyvän mielen itselleni..ja laitan ne sitten kiertämään, jos siltä tuntuu, jotta toinenkin saisi hyvän mielen, Kyllähän näitä tavaroita kodin piristäjiä täytyy itse hommata, harvalle niitä varmaan kotiin kannetaan...
mielestäni, kuka kirjoittelee ilkeyksiä, niin hänellä on paha olo itsellään ja toivon, että hän saisi apua pikaisesti ja että ymmärtäisi hakea sitä!

vielä lopuksi,olemme saaneet täällä nauttia toistemmen seurasta ja nautitaan edelleenkin, näin keskenämme, tämä on monellekin henkireikä, jota ilman ei voi olla ja täältä saamme niin paljon hyvää mieltä, sitähän ihminen tarvitsee tässä yhteiskunnassa, että jaksaa porskuttaa, ottaa iloa ja kiitosta vastaan ja siten jakaa sitä toisillekin!

Otetaan kevät vastaan iloiten lintuin lauluin, auringonpaistein!

Piipa kirjoitti...

Lämpimät kiitokset kommenteistanne!! Oikein sydäntä lämmitti niitä lukea!! :)