sunnuntai 23. elokuuta 2009

Villiä vilskettä, helinää helskettä ja remontin ryskettä :)

Blogimaailmassa on kaikki kaunista ja puhtoista. Tavarat ja esineet ovat tip top ja kauniisti aseteltuina. Mutta mitä väärää siinä oikeastaan on, minusta ainakin on ihanampaa katsella kauniita kuvia. Mitä siitä, että totuus olisikin aivan toisenlainen, kuten nyt vaikka tällainen. :D :D :D
Kaikki on vinksin ja vonksin tai ainakin heikun ja keikun :D
No ei täällä ihan oikeasti ole aina tällaista, (eihän, eihän, eihän) juuri kuvan otto hetkellä kylläkin. Ja kuvat täytyi nyt ottaa, sillä enpä taatusti muista ottaa niitä myöhemmin.
Silloin kun muutimme oli yläkerta tyhjillään, ikkunat repsottivat karmeissaan, osasta puuttui lasejakin. Muovimattoa oli pistetty piellä kiinni puulattiaan. Wc pönttö oli sijoitettu keskelle käytävää, portaikko oli kylmillään ja huoneista kuljettiin läpi jne. jne... Mutta todistukseksi minulla ei ole yhden yhtäkään valokuvaa :P Hirmuinen hinku oli päästä remontoimaan, pakkeloimaan ja maalaamaan ja kuvien otto jäi. Mutta nytpä on kuvia ;D, hiukan hätäisesti otettuja ja epäselviä, mutta kuvia kuitenkin.
Sillä yläkerrassa on meneillään remontti ja hurja muodonmuutos. Neiti ja toiseksi vanhin poikamme vaihtavat huoneita keskenään, neiti kun tarvitsee romppeillensa enemmän tilaa ja pojalle riittää kuulemma pienempikin soppi, no pienempi huonehan eräällä tavalla jatkuu sillä tuosta oikealla olevasta ovesta pääsee parvekkeelle :)
Pojan huoneen lähtötilanne on sitten tällainen. Pelkällä tavaroinen ja huonekalujen vaihdolla kun ei selvitä. lattia on tuolin alla kulunut hirveään kuntoon. Vastahan me tämäkin huone rempattiin..no kaikki listat eivät ennättäneet täälläkään paikoilleen, josko nyt sitten ;D toivossa on hyvä elää!
Pojan ja tytön huoneet ovat vierekkäin ja huoneen toisesta ikkunasta näkee myöskin tuonne parvekkeelle.
Jokainen lapsistamme on saanut päättää huoneensa värimaailmaa. Poikani valitsema sininen seinä on aika sähäkkä, eikös vaan ;D Myös tähtikuviot toistuivat pojan huoneessa. Verhoon ompelin kiinni pehmotähtiä ja laatikostossa oli tähtiä, kuten lampussakin.
Niin ja listakin on jäänyt maalaamatta ja hurjasti on tuo kattokin kellastunut.
Tässä puolimatkan kuvia, eli nyt alkaa näyttää tältä. Hirren pätkän maalasin tyttären toiveiden mukaan valkoiseksi. Hirsi kannattelee kattoamme, mansardikattomme jyrkkä lape menee ulkopuolella tuossa kohden. Silloin kun muutimme nurkissa oli kylmät kiinteät komerot. Sieltä hohki kylmää ja saattoipa olla luntakin nurkassa. Kaapit olivat suloiset, mutta niin pienet, ettei siellä mitään voinut pitää. Ovet olemme kyllä säilyttäneet, josko niistä jotain voisi sitten joskus tehdä. ;)
Pojan, siin tuleva neidin huoneen yksi seinä on ideani mukaan täys vino.
Silloin kun huoneita suunnittelimme ja seinänpaikkoja merkitsimme, tuntui tämä keskimmäinen huone hirveän hankalalta. Mutta sitten keksin, että miksi seinän pitää olla aina suora tai huoneen neliö. Sängylle on nyt eräänlainen oma soppi tuolla takaseinällä.

Tyttäreni mietti muuten ensin, että haluaa mustan seinän, no siinä piti kyllä hiukan neuvotella ;D se siitä päätösvallasta..heh! (mustaa tulee huoneeseen sitten muualle) Toinen vaihtoehto oli valkoinen ja tässäpä tätä. Viisi kertaa piti seinä sutia, jotta sinisyys peittyisi. Ja muillekin seinille piti maalia hipsiä, kun oli tullut kaikenlaista jälkeä... niin ja kattokin on maalattu, kun alkoi uusien pintojen vierellä näyttää ihan hirveältä! :D Näin se lumipallo vyöryy :D
Pienet pojat, pienet lelut- Isot pojat, isot lelut. Mieheni siellä onnessaan leikkimässä kivalla, vaikkakin vain vuokratulla, lelulla ;D Kuvan oton jälkeen varusteeksi lisättiin, vielä kuulosuojaimet, aikamoista mekkalaa pitää tuokin vehje! Mutta hurja remontti siis jatkuu :D

9 kommenttia:

mammeli kirjoitti...

Itsekkin aina naureskelen, kun pitää ottaa siististä huushollista blogikuvia. Kun lapset olivat pieniä,syytin heitä aina sekaisesta kodista ja kas meillä on nytkin usein kaikki hui hai....taitaa olla mammeli joka sotkee :)

Korpen kirjoitti...

ihanaa, en ole sittenkään ainoa ihminen blogimaailmassa jonka lapset leikkivät :D meillä on lähes aina kaikki leulut levitettynä ympäriämpäri huushollia, eikä todellakaan ole tavarat tip top järjestyksessä :)
kylläpä huoneista on tulossa hienot, maalatut puulattiat on aivan ihania :)

Hanni kirjoitti...

Ihana remontti ja kivoja suunnitelmia. Tuo neitokaisen huone on kyllä "hyvässä" kunnossa =D Miksiköhän kaikkien tyttöjen lelujen mukana tulee niin hirveästi sellaista kirpun kokoista tilpehööriä?! Meillä on imuripussi ihan täynnä sellaista, enkä aio enää pelastaa niitä sieltä leikkeihin...

Anonyymi kirjoitti...

juu tuttu näky ;)

MariaK kirjoitti...

Tytön huoneesta tulee kaunis vaniljaa ja lakritsaa -tunnelmainen kammari. Osaan jo kuvitella... :))

Piipa kirjoitti...

Kiitos hurjasti taas kivoista kommenteistanne!! :)

Meidän nuorimmaisilla ei ole laisinkaan omaa huonetta, vaan nukkuvat kanssamme samassa huoneessa ja lelut ovat sikin sokin olohuoneessa.
Laskin yhtenä päivänä, että samat muoviukot ja eläimet olin kerännyt laatikoihin 21 kertaa, silloin päätin, että olkoon...siivotaan päivänpäätteeksi (jos silloinkaan). Ei lasten kanssa kannata niin nipottaa, menee vain hermot ;D

Sirkka kirjoitti...

Niin täälläkin ainakin heikun keikun,...hihiiii!!!D

Minä pidän niin näistä kuvistasi...ja nuo seinä ja puulattiat, ah kaik on kaunista,..tulen niitä vielä katsomaan....nyt mentiin, hih!

Eliisa kirjoitti...

Kun kävin luonamme, teillä oli mielestäni hyvinkin siistiä :) Vai välititkö miehellesi jotenkin viestin reissun päältä, että siivoas vähän, eukkoja tulossa kylään :)

Hyvältä näyttää. Miehesi on todella mukava ja kyllä - nuo koneet saa miehen tekemään vaikka mitä vaimon pyynnöstä :) Mun mies alkoi ehdotella kynämaaliruiskua..... aika kalliiksi tulisi hankinta - mulla on niin hidas vauhti miniatyyrien teossa ;)

Mustassa värissä on kyllä jotain viehättävääkin. Mun pitää ilmeisesti se tumma violetti jotenkin "pureskella" - tai siis yhdistelmä musta-violetti.

Piipa kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteistanne!! :)
Eliisa en ennakko varoittanut miestäni etukäteen, vaikka ehkä olisi pitänyt ;D Olihan ne lasten huoneet taas näköiset, meillä kun lapset siivoavat omat huoneensa. Minua jos alkaa oikein ottamaan sotkut päähän tai silmiin, niin pistän oven kiinni :D :D

Minun mieheni myös puhui tuosta kynämaali ruiskusta, uuden nauhahioma koneen jo ostikin, verukkeella, että sillä on minun sitten hyvä miniatyyrejä hioa...taisi rontti ajatella vain itseään :D :D