lauantai 19. syyskuuta 2009

No onkos tullut joulu? ;D

Olen tavara hamsteri, sen lisäksi minulta löytyy monta laatikollista joulukoristeita. Kellarissa myllätessä päätin sitten, että nyt on korkea aika hiukan päivittää koristeita uuteen uskoon, kun on kaikenlaista ja varsinkin kaikenväristä koristetta.
Nämä sydämet ostin viime jouluna Tiimarin alelaarista. Ihan nätit näinkin, mutta tietenkin piti päästä tuunaamaan ;D Varmaan ihan vanha idea mutta laitanpa tähän ohjetta, jos joku haluaa myöskin tuunata joulukoristeensa uuteen uskoon.

Tarvikkeet:
-Muovinen joulukuusen koriste, sydän,pallo, tähti tai vastaava, jossa on hiukan tasaistakin pintaa.
- Maalia. Itse käytin ihan vesi ohenteista Helmi kaluste maalia ja hyvin pysyy.
- Vintage kuvia, kiiltokuvia tai vaikka omien lasten kuvia paperille printattuna. (Voisikin olla hauska lahja idea isovanhemmille ;D )
- Kuumaliima pistooli ja liimaa tai sitten nopsasti kuivuvaa pikaliimaa.
- Nauhoja, pitsejä, helmiä, paljetteja, kirjontalankaa jne. jne. Itse käytin vanhasta hius donitsista ottamaani helminauhaa ;)
Tee näin:
Maalaa koriste, ensin toiselta puolelta, anna kuivua ja maalaa sitten toiselta puolelta. Toista niin monta kertaa että saat haluamasi peittävyyden. Voit myös laittaa koristeen killumaan johonkin ja maalata molemmat puolet yhtäaikaa..hih!
Maalin kuivuttua leikkaa haluamasi kuva haluamaasi muotoon. Laita kuvan reunaan aina hiukan kuumaliimaa ja paina koriste heti kiinni, ennenkuin liima jähmettyy. Kierrä näin koko kuva ympäriinsä. Laita ripustin nauhaksi pätkä satiini nauhaa ja somista kirjonta langalla ja helmellä.
Ja sitten vain odottelemaan joulua :)

5 kommenttia:

mammeli kirjoitti...

Kiva vinkki, kiitos <3

Possumamma kirjoitti...

Jopas koristeet muuttui ihan erinäköisiksi! Tartuntapohjamaali vois olla kaikkein parasta pysyvyydeltään tuohon puuhaan:)

Itse ajattelin taas yrittää metsästellä, joskos jostain kirpparilta löytyisi ihania värikkäitä joulukuusenpalloja, mua tympii, kun kaupat on pullollaan vaan kultaisia & hopeisia:(

Tirlittan kirjoitti...

niistähän tuli tosi kivat, täytyy laittaa idea muistiin :)

Piipa kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!! :)
Tartuntapohjamaali toimisi taatusti paremmin, minulla sitä ei vaan satu sitä nyt olemaan,(olen kyllä muutenkin huono käyttämään noita pohjamaaleja) joten käytin sitten mitä kaapista löytyy. Hyvin näyttää pysyneen :)

siirisofia kirjoitti...

Tulipa kivoja koristeita:) Itseltäkin löytyy niin kaikenvärisiä koristeita, jotka eivät todellakaan enää pääse esille. Tässä yhtenä päivänä maalailinkin kullavärisiä palloja valkoisiksi ja tosi kivat tuli. Minäkin käytin Helmi-kalustemaalia ja hyvin tarttui.