keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Pientä piristystä "pesutupaan"

Netissä ja erilaisissa, ihastuttavissa blogeissa vieraillessa, jokaisella on varmaan tietynlainen mielikuva bloginpitäjän huushollista... kaunista, siistiä, harmoonista jne. Mielikuva perustuu tietenkin kuviin ja tekstiin. Blogi ja sen kuvathan ovat kuitenkin pieni osa todellisuudesta.

Mielikuvat ovat yllättävän vahvoja,esim. joistakin ihmisestä tulee nimen tai nimimerkin perusteella pakostakin jonkinlainen mielikuva ja sitten livenä tavatessaan voi tuntua hassulta, kun on esim. kokoajan luullut toista vaalea hiuksiseksi ja toinen onkin tumma hiuksinen.

Minun kuvani ja ompelukseni ovat tainneet olla aikalailla vaalea, pinkkiä, hiukan ruskeaakin. Välillä voi vilahtaa mustaa pitsiä ja Känkkäränkkäkin ;D Eli nyt jotain muuta!

Tästä ovesta astutaan toiseenlaiseen maailmaan, meksikon aurinkoon, taco baariin..no ainakin kuumaan paikkaan. :D
Vaikkei ikkunasta katsellessa niin uskoisikaan :D Oven takana on yläkerran wc, pesutupa, pesuhuone ja sauna, pieniin neliöihin ympättynä ja edelleenkin vuosien jälkeen hyvin hyvin kesken, mutta hyvin hyvin ihana paikka, josta pidän. (Punainen rakennus ulkona on autotalli, pyörävarasto ja ulkosauna-rakennus..jaahas poika on taas kiireellä lähtenyt kouluun ja jättäny tallin oven auki, mopoa sieltä hakiessaan)
Pesuhuoneessa, jossa myös seitsemän henkisen perheen välttämättömät "orjat", eli pesukone ja kuivuri sijaitsevat, on näkymä wc:hen. Vessan puolella on valkoiset paneelit seinissä ja sininen kaakeli lattia, mutta pesuhuoneessa ja saunassa on sitten tällainen väri pläjäys.
Tampereen messuilta nappaamani idean mukaan, taiteilin kyseisen taulun..no kiekuroita ja Tilda tyylistä kirjoitusta ymppäsin tietenkin mukaan :) Kankaan alle laitoin vanulevyn. Tämän tyylisiä tauluja, olen kyllä muistaakseni nähnyt myöskin noissa, Country Sampler lehdissä.
Pesuhuoneessa on toinen ruutuikkuna, josta valo siivilöityy kauniisti sisälle. (Ikkunalasit ovat rypylöiset..no mikä niiden nimi taas nyt olikaan..höh, no läpi ei näy puolin eikä toisin). Kuten kuvasta näkyy on siellä nikkaroiminen miehelläni kesken, tuonne nurkkaan olisi tarkoitus askaroida se pyykki kaappi, valmistuukin ehkä joskus. Pöytälevy on vanha keittiön pöytälevy ja tarkoitus käsitellä jonkun väriseksi..ehkä tummaksi.
Shampoo, ym. purkkeja ei ole nyt aseteltu, tällaiselta täällä siis oikeasti näyttää. :D Lasten lelut sun muut roippeet iloisessa sekamelskassa.
Suihkuverho on kauan mukanamme kulkenut ja myöskin tämän pesuhuoneen värityksen innoittajana toiminut. Ja kuulkaas yhdelläkin suihkulla pärjää, kun organisoi :D :D
Pujahtakaamme saunaan, jossa katon raja irvottaa, eipä ole listoja ei ;D No tämä ihanuus nurkassa muistuttaa talon historiasta. Tämän ääressä on joku vuokralainen joskus aikoinaan köökissään kokkaillut ja tästä räppänästä on käryt menneet pois.
Saunan lauteet ovat ihmeellisessä kulmassa ja mutkaiset, mutta niin kovin mukavat. Saunakauhoja meillä on neljä :D :D ehkäpä muutaman vuoden päästä kaksi lisää, kun pienimmät pojat kasvaa, eikä ala-asteen puukäsitöissä tapahdu mullistuksia :D

Kyllä vain, meidän saunamme sijaitsee siis parhaimmalla paikalla yläkerrassa :) Edellinen asukas sen alunperin sinne oli ideoinut, mutta kaiken saimme alkutekijöihinsä muuttaessamme purkaa. Kaakelit piti poistaa, kun seinät oli väärin rakennettu, lattiat vesieristää, pesuhuoneen ikkunan keskeltä purkaa seinä, uusia höyrysulut, wc:n siirsimme pois keskeltä käytävää pesuhuoneen viereen ym. ym.

Vaikka rakastankin ja ihailen kaikkea vaaleaa sisutusta, niin ihmeellisesti ne värit aina sukeltavat meidän kotiimme. Täällä pyykätessä ja peseytyessä tulee kyllä aina aurinkoiselle tuulelle :)

2 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Onpas teillä mukavan pirtsakka pesuhuone! Yllättävää! Mielsin teidän kodin (kauttaaltaan) vaaleaksi... Niin ne mielikuvat on tosiaan voimakkaita ;)

Merja K kirjoitti...

Olimme näköjään samoilla messuille viime viikonloppuna, minäkin sain idean jos toisenkin siltä yhdeltä ständiltä :)

Totta, että valokuvat ja blogikirjoitukset luovat aika vahvan mielikuvan henkilöstä. On kuitenkin aina kiva tavata uusi ihminen, jonka tuntee vain hänen blogin perusteella. Yllätys on aina yhtä suuri!

Iloista viikonloppua :)