lauantai 28. maaliskuuta 2009

Apinointia tyynyillen

Heissulivei! Taas on tullut istuttua hiukan ompelukoneen ääressä ja tässä tulos. Ensin oli tarkoitus vähän keittiöpyyhkeitä somistaa, mutta ompelemani kupit osoittautuivat liian muhkeiksi, eivätkä olisi käytännössä olleet kovin toimivat pyyhkeet. Hirveä määrä tuli kuppi tilkkuja tehtyä ja ajattelin.... iik mitä mä näillä nyt teen!

Sitten muistin jostain vanhasta sistuslehdestä talteen repäisemäni kuvan Laura Ashleyn tyynystä. Siitä se ajatus sitten lähti.
Kupit olen tehnyt siis kaksinkertaisesta kankaasta, jossa kääntöaukko jää tuonne alle. Kaikki kupit olen kiinnittänyt käsin ommellen ja siinä oli tämän tyynyn isoin homma. Kirjonnat ovat ihan simppeleitä etupistoja.
Laura Ashleyn tyynyssä kupit ovat hiukan erilaisia myös muodoiltaan . Minun kupit ovat kaikki samanlaisia, omalla kaavallani tehtyjä, koska tarkoitus oli laittaa ne niiden pyyhkeiden koristeeksi. Tyynyssä on takana nappi kiinnitys.
Tässä kuvaa alkuperäisestä tyynystä, vaikea kuvattava oli pienestä paperinpalasesta, mutta jospa tuosta jotain selvää saa. Kuvan tyynyssä kupit on kiinnitetty ihan selvästi tiheällä (napinläpi) siksakilla ja nuo "korvat" on tehty samalla tavalla. Hintaa 65e!!! Meikäläisen tyyny on ihan eri hintaluokkaa :D :D vanha lakana pohjana ja kankaan palasia ja lankoja, joita kotoa löytyi. Nuo turkoosit ja veden väriset kupit näyttävät kyllä kauniilta ja minulla on vielä kasa kuppi tilkkuja, myöskin ruskeana, joten ei tämä tyyny apinointi varmaankaan tähän yhteen jää. No itselleni teen, lienee sallittua apinointia ;P

11 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Aivan supersöpö tyyny!

MariaK kirjoitti...

Ihailin aiemmin tuota Laura Ashleyn tyynyä, mutta nyt kyllä fanitan sinun luomustasi -se on todella kaunis ja ihan itse tehty= iso+++! :)

Inkivääri kirjoitti...

Aivan ihana tyyny!

Mimmarna kirjoitti...

Tosi kaunis!
Minäkin olen samaisen lehtileikkeen varmasti jossain nähnyt koska takaraivossa on myös nuo kupit muhineet. Mutta enpä ole päässyt vielä noin pitkälle kuin sinä että toteuttukin jo. Ja tosi hieno tyyny onkin. Ihan haltioidun :)

Piipa kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteistanne!! :)
Tähän tyynyyn oli kiva hyödyntää kaikkia niitä pieniä tilkkuja, jotka aina tulee laitettua talteen.

Toisenlainenkin tyyny idea on muhinut päässä, saa nyt nähdä milloin sen saan toteutettua :D Usein kun käy niin, että kun jotain tekee, niin ideat alkavat pulppuilla ja sitten tulee toinen idea jne... joskus saan sitten jotain toteutettuakin :D

Eliisa kirjoitti...

Tännekin pitkästää aikaa kurkkasin! Upea tyyny, voi jestas sentään. Ja ne edellisen postauksen laukut! Huokaus, ne on upeat.

Ompelin uusimman Tilda-kirjan juhlalaukku-ohjeella tytölle pienen laukun, ihan hauskan kesäisen.( Ja matkin sun mansikoita, tein pienet mansikat roikkumaan kassiin :) Nuo ohjeet on ihania, kun niitä voi sitten oman pään mukaan muokkailla.

Piipa kirjoitti...

Kiitos Eliisa kommentistasi! :)
Olen ihan samaa mieltä, että se on noiden Tilda kirjojen rikkaus, että antavat sysäyksen luovuudelle. Lopputuloshan voi ihan omanlainen ja oman näköinen :D

Marika kirjoitti...

KÄÄK!
Upea, minäkin olen Laura Ashley versiosta kuvan nähnyt ja mieli on tehnyt kokeilla itsekkin, vaan ajatukseksi on jäänyt.
Ihania uusia juttuja sinulla muutenkin täällä.

Hanni kirjoitti...

Kyllä olet taitava!! Tuo tyyny on tajuttoman söpö =D

Brujis kirjoitti...

fABULOSO......FELICIDADES....

Heidi kirjoitti...

Mun on kyllä nyt pakko matkia sinua ja tehdä myös tuommonen tyyny parvekkeelleni ja mökille :)
Ihana malli!