maanantai 9. helmikuuta 2009

Patalappunen

Hassua esitellä näitä tekeleitäni näin yksi kerrallaan, mutta niinhän ne syntyvät. Kun löytyy sopiva hetki niin nostan ompelukoneen keittiönpöydälle ja alan surautella ja yksi kerrallaan, pikku hiljaa jotain näytettävää voi syntyäkin. ;D

Tämän tapaisen patalapun näin joskus, kauan aikaa sitten Tilda addikteissa, "apinointi" :D ajatus on saanut hautua pitkään, mutta nyt vihdoista viimein sain sen toteutettua!! :)
Toteutus tässä tuottikin eniten päänvaivaa, kun ei ollut kaavaa, eikä ohjetta. Eli tein sitten niin, että piirsin leivinpaperille jonkinlaiset kaavat, ompelin alaosan omaksi "pussukakseen" vanulevyn kanssa ja käänsin oikeinpäin. Yläosaan tein tuplareunuksen (tuo piparkakkureunus) siinä on siis kaksinkertainen kangas ja vanulevy välissä. Sitten yläosa nurjaltapuolen yhteen, niin että jää tuo ripustuslenkki väliin ja käsin ompelin tuon piparkakkureunan kiinni tuohon ruskeaan osaan. Ruskea alaosa on siis osittain tuon vaaleanpunaisen yläosan sisällä. Ruskeat nonbarellit olen kirjonut käsin.

Öh, no noista ohjeista ei tainnut saada mitään selkoa :D :D Nopsa oli kyllä ommella, joten näitähän voisi tehdä lisääkin!

5 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Hauska!
Itse tein viikonlopun messuille leivos-neulatyynyjä. Olivat niin suosittuja, että jonkun oli pitänyt niitä kaksin kappalein varastaakin. Huvitti, että joko oli tosi mieluinen, tai sitten meni tosi tarpeeseen.
Elämän pieniä herkkupaloja tuollaiset, eivätkä edes lihota! :)

Piipa kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! :)

Onpas ollut röyhkeätä toimintaa, että ihan jonkun on ollut pakko varastaa :D käsittämätöntä! Vaikka ihmisethän nyt varastavat mitä kummalisempiakin asioita. Leirintäalueella, jossa nuorena tyttönä olin töissä, laitettiin aina yleisiin tiloihin (joita matkailijat saivat käyttää) vanha käytetty tiskiharja..niin joka ikinen kerta se tiskiharja joko varastettiin tai vaihdettiin vielä huonompaan! :D

Leivos neulatyyny täytyy varmaan minunkin joskus ompeloida! Ihanaa, että on asioita, jotka eivät lihota :D no ainakaan enempää! ;D

Hannukka kirjoitti...

Jostain minä tänne eksyin ja kaikkea kaunista olet saanut aikaan :)

Marielisa kirjoitti...

Aivan hurmaavan "sarjan" olet tehnyt! Syötävän ihania ; )

Piipa kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne ja tervetuloa toisenkin kerran! Ja jos täällä on hiljaista niin piipahtaa voi aina tuonne nukkekoti blogiini http://skm912.vuodatus.net jos sattuu, että sinne olen sitten jotain saanut kirjoitettua :)