perjantai 18. heinäkuuta 2008

Ollaan vain ollakseen, ollaan maalaillen..

Hyvä on, hyvä on...en laula enää. :D
Niin talon julkisivun maalauksestahan tässä ei ole kyse, vaikka joskushan sekin on sitten edessä, HUI!
Tunnette varmaan ihmistyypin, jolle tärkeintä on se mitä muut hänestä ajattelevat. Sisustaessaan tämä lajinsa höperöitynyt edustaja, sisustaa ennenkaikkea muille. Tärkeintä kun on, että koti on kaunis lavaste, joka miellyttää ennenkaikkea muiden silmiä.

Höperön sisustajan eräs tunnusmerkki on suunnitella kotinsa keittiöremontit ja muut sisustusjutut, niin että lasten lakkiaisissa ja rippijuhlissa on kotona aivan uusi ilme.

No niin..olihan tämä yleistämistä....ja ennenkuin kukaan alkaa availemaan pakaste hernepussia ja vetämään herneitä nenäänsä, niin kerron että minä kuulun myös tähän höperön sisustajan, joitakin piirteitä omaavaan lajiin!
Siivoaminenkin on mielestäni paljon hauskempaa kun saa sommitella ja luoda "asetelmia"....tai siis ainakin yrittää, meillähän se tietenkin tarkoittaa sitä että kaikki asetelmat täytyy sommitella katonrajaan, jotteivat nuorimmaiset riko ja hajota kaikkea.
Huonopuolihan on vain se, että itsellä kun tuota pituutta ei ole kuin se 150cm, niin eipä tule omastakaan asetelmien ihailusta mitään :D :D Vaikka säilyypähän tavarat ehjinä, kun en ole niitä omilla rähmäkäpälilläni hajottamassa.
Höperön sisustajan minusta tekee se, että juuri ennen pojan rippijuhlia kuisti piti maalata valkoiseksi....tai siis appi maalasi, minä leivoin kakkuja ja nättiä tuli..ainakin maalauksista. Vaikka eipä näistä kuvista oikein mitään näy, kun en viitsinyt ottaa kuvia lattialta, sillä siellä on kaapin maalaus projekti kesken :D niin tyypillistä..heh!
Eikös tämä höperyys ole silti anteeksi annettavaa, jos ennen kuvat näyttävät tältä! Tämä minttujäätelö lookki, kun alkoi jo kertakaikkisesti tympiä.
Ja kaikki jotka remontin pyörteissä elävät, tietävät että on ihanaa saada jotain edistymäänkin. Sillä joskus remontoiminen on tylsää!(Oikeastaan melko usein..heh!) Aina puuttuu jotain, joko rahaa ostaa materiaalia, aikaa asentaa se materiaali paikalleen ja rahaa ostaa uutta materiaalia, kun ajan puutteen vuoksi se edellinen materiaali on vääntynyt, maali kuivanut jne. :D
Jos siis innostuksen remontoimiseen saa siitä, että edessä on juhlat, niin siitä vaan!
Vanhassa talossa asuvana, kun täytyy kuitenkin myöntää, että sitä remontoitavaa riittää. Ja jos kuisti saikin hiukan maalia pintaansa, niin niitä rempallaan olevia paikkoja on PALJON! Apua..huomasikohan joku vieraista :D :D Vitsi!
Ja niin mukavaa kuin kotiin onkin saada uutta ilmettä, vaikka vain maalaamalla, niin remontoimme kuitenkin itsellemme. Koti on meidän näköisemme ja muuttuu alati lasten ja omien innostusten mukaan...eli kokoajan :)

Ja Ei...ei tämä ole valmis! Joskus sitten ne valkoiseksi maalatut helmiponttapaneelit seiniin, lattian laitto yms. kivaa. :P Haaveissahan on tehdä myös lämmöneristys ja jonkinsortin ilmastointikin, sillä nykyisellään kuistin käyttö on vähäistä siitä syystä, että talvella kuisti on kuin pakastin ja kesällä kuin sauna. Sisustuskirjojen selailu sohvalla, tuulen hulmautellessa valkoisia pitsiverhoja on siis kaukana siintelevä haave! Ehkä sitten joskus....jaa kolmen vuoden päästähän olisi ne seuraavat rippijuhlat! ;D

6 kommenttia:

epe kirjoitti...

Ihan ensiksi: Tuo teidän kuisti on penkkeineen aivan ihana! Tuollaisesta olen aina haaveillut!
Juu-u, erinäiset kinkerit, tapahtumat, lasten syntymät ym ovat myös meillä olleet suorastaan välttämättömiä "dead-lineja", että on jotain valmista saatu aikaan:)
Tehtyjen remonttien muistelu menee tyyliin: Kuistit kunnostettiin ennen synttäreitä, Sauna valmistui ennen häitä, Yläkerran makkari ennen esikoisen syntymää ym,ym...
Tuo sama pätee muuten myös pienemmässä mittakaavassa: Kummasti sitä siivoaa tarkemmin, kun on vähän harvinaisempia vieraita tulossa käymään, hih!

Marika kirjoitti...

Joopa! Nykyään vaan on niin harvoin juhlia ja meillä ne kaikki projektit tuppaa jäämään keskeneräisiksi.
Kuistisi on ihastuttava valkoisena. Minun pitäisi tuo "uusi" ulko kuisti (Iida-Marian pian 19v rippijuhliin rakennettu) maalta ja kunnostaa sinne vihdoin ikkunat, vaan nämä ilmat murrrrrrr!

Piipa kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne :) on se ihanaa huomata, että täällä käy joku muukin kuin minä itse :D

Kainuulainen sanonta -Talo ellää tavallaan ja vieraat kulukoo ajallaan- on hieno sanonta, mutta kyllä minäkin silti puunaan ja imuroin ennen vieraiden tuloa..olkoonkin sitten kuinka hassu tapa tahansa.
Useimminkin saisivat ystävät ja vieraat kulkea niin tulisi pidettyä kotia tip top :D hih!

Vanhassa talossa korjattavia kohtia on paljon...monta vuotta keittiön lattiassammekin on ollut reikä (on edelleenkin), kun poistimme ovia. Ajan kanssa sitä nimittäin tulee kodilleen sokeaksi, varsinkin opiskelu aikoina sitä raahautui väsyneenä kotiin, eikä sillä ollut väliä vaikka alushousuja olisi riippunut ikkunassa ;D (kerron joskus mitä tämäkin tarkoittaa). Nyt kun kotona tulee törötettyä enemmän myös keskeneräiset asiat, ym epäkohdat häiritsevät ja vieraiden tulo on aina hyvä herätys itselle ja voi todeta ai niin tuokinhan kohtahan se röpsöttää. Näitä sisustuksellisia herätyksiä ovat varmaankin juuri nämä juhlat sun muut.

Heidi kirjoitti...

:D :D :D

...aivan upeasti kirjoitettu ja AIVAN kuin minä, täällä hihittelen yksinäni pienessä tietokonehuoneessa, hih hih...

Niin se meillä tuntuu olevan vaan kauhee tarve siihen muiden miellyttämiseen, vaikka kaikista tärkeintä olisi kuunnella itseään, mutta se on niin vaikeaa...

Minulla kävikin juuri sellalinen tosi ystävä kylässä, olen tuntenut hänet jo 7-vuotiaasta saakka eli 30 vuotta... vertailimme sitä kuinka sisustutyylimme on vuosien varrella muuttunut ja totesimme sen vain olevan hyvä, kumpikin menee erisuuntiin, minä sinne toisille vuosituhansille ja ystäväni sitten taas menee omaa latuaan.

Olen onnellinen kun olen löytänyt oman tyylini, nyt sitten vaan pikkuhiljaa ostan kaikkea sen mukaan kun "rikastun" hih...

Meillä oli esikoisen rippijuhlat juuri kesäkuussa ja voi sitä meininkä. Siivosin kuin hullu,leivoin, remontoin hiukan, tehtiin yksi kaappi ja hylly, sisustin, ostelin (melkein meidät vararikkoon)...kaiken vaan piti olla kohdillaan. Voi tätä siunattua hulluutta ;)

Heidi kirjoitti...

...anteeksi kirjoitusvirheet, MUTTA niin innostuneena kirjoitin tuota viestiä ;)


PS. TEILLÄ ON MUUTEN AIVAN UPEA TALO!!!!

Piipa kirjoitti...

Kiitos Heidi kommentistasi, olipa hauskaa luettavaa!!! :D

Niin olkoonkin vain höperöä, mutta jonkin sortin kannustimena siivoamiseen, remontoimiseen ja kaikenlaiseen näpertämiseen se toimii, kun vieraat ilmoittavat tulostaan.
Ompelukonekin on mitä parhain terapeutti, kun rippijuhlien lähestyessä alkoi hysteria nostaa päätään, ompelukoneen ääressä surautellessa kaikki panikoinnit kaikkosivat taivaan tuuliin.

Suuntaamme huomenissa auton nokan kohti Kaenuuta Suomussalmea ja minäkin yritän heittäytä joutilaaksi..no joo pari käsityötä ja paksu kirja on jemmattuna laukun pohjalle ;D
Pari tekstiä tulee tänne blogiini viiveellä, kun hoksasin kuinka senkin voi tehdä. oppia ikä kaikki.

Oikein hauskaa kesää kaikille kommentoijille ja vierailijoille blogissani!!!