keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Tildailuja

Valkoinen valloitus sen kun jatkuu, tai pikemminkin kermanvärinen. Nämä purkit ja tarjottimen olen ostanut kauan sitten Tiimarista ja olivat alunperin punaisia. Purkeissa oli sellaiset joulukuvat sivuissa. Maalia pintaan ja näyttää vallan erilaisilta.

Tarjottimen olen vain maalannut valkoiseksi, kun en ole vielä päättänyt maalaanko jotain kuvioita, vaiko ompelenko jonkin Tildamaisen jutun siihen..kallistun ehkä ompeluun, sillä siten saa ilmettä vaihdettua. Purkkien kyljissä olevat kuviot ovat kirjasta Sew pretty home style...kuviot jäljensin ensin leivinpaperille ja siitä hiilipaperin avulla siirsin ne noihin purkkeihin. Hiilipaperin avulla siirrän myös kaikki Tilda tekstit kankaille. Olisihan niitä ihan kankaallekin vartavasten olevia siirtopapereita, muttei lähi kirjakaupassa ja onhan tuo hiilipaperikin toiminut. Niin jos joku ei tiedä niin, hiilipaperissa se "hiili/muste" osio laitetaan kankasta vasten, sen päälle leivinpaperi jossa on jäljennetyt kuviot. Kuviot piirretään ja näin ne jäljentyvät kankaalle tai puulle ym. materiaalille.


Sitten vielä näitä nalleja ;D On ne vaan suloisia, vaikkei nuo silmät tuosta ruskeasta kankaasta oikein erotukaan. Koriste kehyksen yläosassa on ruutunauhaa, Tiimarin sellainen virkattu kukkanen ja pieni Tilda puu sydänkuvio.

Esikois pojan rippijuhlat lähenevät ja pitäisi keskittyä vallan muuhun kuin näihin Tilda hommeleihin, mutta ruokaa eikös se ole silmän ruokakin ja ei taatustikaan niin lihottavaa. No joo olenhan minä tehnyt jo neljä kakkua ja pari kinkkupiirakkaa, joten hyvällä mallilla ollaan. Joten hyvällä omallatunnolla voinen sitten aina maalisudin varressa tai ompelukoneen ääressä olla. :D

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä tuli kauniit purkit! Mitä maalia käytit?

Tarja :o)

Piipa kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! :)
Tikkurilan helmi kalustemaalia käytin (sitä kun on niin reilun kokoinen törppö), kuviot on akryylimaalia. Purkit ovat peltiä ja alunperin siis punaisia, näyttäähän tuo maali silti pysyvän. Jos elintarvikkeita tarvitseisi säilyttää purkit kannattaisi varmaan vielä lakata päältä.

Verka kirjoitti...

Tosi onnistunut tuunaus, kyllä purkit on nyt upeat!
Nallekehyksetkin on ihania, erityisesti tuo yläosan rusettisuusuke.

Marika kirjoitti...

...minä täällä taas ihailemassa=o)
Ihanat purkit! Näyttää tosi paljon tasasemmilta maalaukset kun minun sutimani, joista en saa kuvaa kun kameran patterit jäi ostamatta.

Vaapukkamehu kirjoitti...

Ihanat purkit! Taas tuli yksi syy lisää vinkua mummon keksi- purkkeja. Tiedätkö sellaisia isoja pyöreitä joissa on voilla leivottuja keksejä 2 tai 3 kerroksessa.. Mummolla on niitä TYHJIÄ kaapit pullollaan. Vaihtaisikohan se niitä uusiin muovipurkkeihin :D Kerta kaikkiaan. Tämä blogien tiirailu on vaarallista, sillä olen vakaasti päättänyt rakentaa ITSE meidän pihaan leikkimökin... Siihen on hiukan tämänkin blogin vakoilu edesauttanut ....

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla on paljon tosi ihania juttuja täällä.

T:Sari

Piipa kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!!! Kylläpä lämmitti taas mieltä, sillä blogieni päivitys on nyt näistä pojan lähestyvistä rippijuhlista johtuen, aika olematonta!

Kyllä niitä maali sörsöjä taatusti on minunkin kaikissa tekeleissä, mutta ainahan voi kuvitella että juuri sellaista ilmettähän minä hainkin, vanhaa ja rähjäistä ;D sitä täällä meillä kotona siis riittää :D
Vanhat keksipurkit ovatkin aivan ihania, jotenkin paksummasta materiaalista kuin uudet ja keksitkin maistuvat taatusti niistä paremmilta!