perjantai 19. maaliskuuta 2010

Muistin virkistykseksi

Ompelen ja askartelen keittiössä, keittiönpöydän ääressä ja keittiön vanha kaapisto pursuaa käsityötarvikkeitani. Tykkään kirjoitella ompeluideoita yms. irrallisille lippusille ja lappusille, jotka sitten leijailivat ja lojuivat milloin missäkin. Mutteivat enää (tai ainakin toivoa sopii..hih!) tein kirpparilta ostamistani ja aiemmin esittelemistäni kehyksistä, tällaisen pienen muisti taulun.

Spraypurkilla suihkin ensin mustaa väriä ja lopuksi maalasin kehykset maalilla valkoisiksi ( Tikkurilan Empire kalustemaalilla). Mies sirkkelöi sopivan vaneripalasen, johon minä pingotin niittipyssyä apuna käyttäen vanulevyä, kangasta ja nauhaa päälle. Maalasin pienet pyykkipojat valkoisiksi. Nyt lippuset ja lappuset voi ripustaa joko niillä tai sitten nuppineuloilla, kun taulu pehmeä.

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Ostoksia, ajatuksia, tuunauksia ja munauksia

Annetaan auringon paistaa kaikesta huolimatta!!

En tiedä miksi viimeaikoina silmiini on osunut useissa blogeissa nähdyt ilkeät kommentit ja keskustelut. :( Eikö ihmisillä ole parempaa tekemistä?
Usein olen törmännyt myös sanaan ekologisuus ja kerska kulutus.
Mielestäni meistä jokaisella on oikeus perustaa oma blogi ja esitellä siellä omia itseään kiinnostavia asioita, olivatpa ne sitten muotia, omia käsitöitä, kalliita esineitä tai silkkaa romua. Minunkin blogini on viimeaikoina ollut lähinnä ostosten esittelyä... niinpä siihen on vielä aikaa ja muutamia senttejä riittänyt! Mutta mikä on ekologista, se ei ole mielestäni niin yksinkertaista!

Kirpputoreilla tulee koluttua harva se kerta. Ja sieltä tavaraa haalittua. Kuinka ekologista se sitten on? Kirpputoreilla tavarat tulevat vastaan usein yllättäen ja sattumalta, ostospäätös täytyy tehdä pikaisesti, sillä seuraavalla kerralla sitä tavaraa ei välttämättä enää olekaan....ja sitten harmittaa!!! Se ostaisinko kaupasta samanlaista kippoa.... tuskimpa, useinhan hintakin on melkoinen!
Tämä kanavatyö ja kukkapurkki maksoivat yhteensä 0,60e, halpaa ja ekologista.... vai eikö sittenkään.

Ruusulautasten keräily on minulle aikamoinen addiktio ja mitä ruusuisempi ja mitä halvempi, sitä suurempi hurmos ;D Onhan niitä kauppojenkin hyllyllä ruusukippoja ja lautasia, muttei se ole läheskään sama asia. Eihän?
Mansikka pannunalunen, sininen mitta ja tarjoiluastia löytyivät samalta kirppiskierrokselta, hintaa kertyi 3e ja 20c .

Kirpputoreilla kiertelijää pidetään ekologisena, onhan tavara vanhaa, kertaalleen käytettyä ja päätyisi ehkäpä kaatopaikallekin. Toisen romu on toisen aarre!
Mutta minäpä usein tuunaan näitä ostoksiani uuteen uskoon, uudella maalilla, uudella kankaalla jne. niinpä, se siitä ekoilusta.

0,50e Munateline on saanut ensin mustan spray-maalin, sitten valkoista öljymaalia pintaansa, joten loppujenlopuksi hintaa tällekin muodostui aikalailla, ekologisuudesta puhumattakaan.
Mutta yksi pieni munaus minua harmittaa, etten ostanut kuudetta, sitä viimeistä sinistä... ajattelin, etten tarvitse, kun eihän meillä ole kuin viisi lasta. Mutta tuosta telineestä näyttää kokoajan, kuin puuttuisi yksi, eikö totta ja harmittaa niin vietävästi!! Oli tietysti ekologisempaa jättää ostamatta se viimeinen! Mutta mielenterveydellehän se olisi nyt tehnyt ihmeitä ja sitähän ei voi rahalla mitata.

Loppujenlopuksi elämää ei kannata ottaa niin hirveän vakavasti, kaikkea ei kuitenkaan voi mitata ja jokaisella asialla on se toinenkin puoli. Ilkeily on tyhmää, eikä taatustikaan ekologista, pilaahan se huoneilman. Taatusti sellainen puhisija tuottaa enemmän hiilioksidia ja jos jonkinlaisia myrkkyjä ilmaan... kempä tietää, ehkäpä niitäkin aletaan joku päivä verottaa!!! ;D ;D Jokainen ilkeilijä voi myös miettiä kuinka paljon tuhosi luonnonvaroja käyttäessään aikaa, sähköä yms lähettäessään ilkeän kommentin... tietokoneiden valmistuskaan, kun ei ole mitään ekologista hommaa kuitenkaan ja kuinka moni ilkeilijä tyytyisi lähettämään savumerkkejä??... Ai niin eihän sekään ole ekologista!! ;D ;D
Annetaan auringon paistaa kaikesta huolimatta! Nautitaan elämän pienistä iloista ja ollaan onnellisia!! Tulipa se onni muotihuivista, kirpputori ostoksesta, omin käsin tehdystä käsityöstä tai perheestä!
Iloista päivää kaikille!!