tiistai 29. joulukuuta 2009

Possu ja Norsu kepparit

I hah haa, i hah haa.... siis eiku...rö röh röö, rö röh röö ja tö trö trööt, tö trö trööt :D

Viime jouluna oli jo tarkoitus tehdä pukinkonttiin, toiseksi nuorimmalle pikku herralleni Norsu "keppihevonen"... no enhän minä saanut aikaiseksi, kankaat kyllä oli ja kaavojakin olin luonnostellut, mutta keppi jäi hommaamatta ;) no tänä jouluna otin itsestäni napakan niskaotteen ;) ja keppareita valmistuikin sitten kaksin kappalein, molemmille pikku herroille. Nuorimmaiseni on aika possu, joten kepparikin sai sitten possumaisen ulkomuodon.;D

Ja kyllä näillä onkin mennä viiletetty, milloin ratsastaen, milloin miekkaillen, milloin mitenkin, niin että sivustakatsojia välillä hiukan hirvittää :D :D :D ja yöksi on possu ja norsu pitänyt tietenkin ottaa viereen nukkumaan ;D

maanantai 28. joulukuuta 2009

Leivotaan leivotaan

En uskalla edes laskea, kuinka monta kiloa piparkakkutaikinaa olemme leiponeet tänä jouluna, niin ja kuinka monta kiloa niistä onkaan kertynyt allekirjoittaneen vyötärölle... no paljon!!!

Leipurit tarvitsevat tietysti, leivontaan soveltuvat välineet, mutta tuiki tarpeelliset päähineet osalta porukasta vielä puuttuivat. Nyt tuokin aukko on täytetty ja kovassa käytössä päähineet ovatkin olleet. Miehelleni tein tuon suurimman valkoisen kokkihatun, sitä somistin possu applikoinnilla ja pallokuvioisella nauhalla. Hatussa on takana tarrakiinnitys, jotta lakkia voi säätää.

Tyttärelleni ompeloin vaaleanpunaisen huivin ja nuorimmat saivat isin lakista pienoismallit ja kaikissa on tietysti sama possu applikointi somisteena.
Tämän vuotinen piparkakkutalomme näytti tältä. Joka vuosi teen aina erilaisen, nyt tein tällaisen korkeamman version ja hyvää oli :P

Pukin konttiin päätyi vielä yksi hassun hauska kokki hattu :D
Minulla on useamman vuoden ajan ollut perinteenä tehdä tai antaa jotain, hirvi aiheista lahjaa isälleni.
Viime vuonna tein hirvipäiset pyyheliinat ja löysipä isä paketistaan Jokipiin pellavan hirvi somisteisen essun, patakintaan ja patalapunkin. Viime joulun aikaan joku sitten heitti vitsillä, että ensi vuonna on varmaan kokki-hatun vuoro... no pitihän sitä haasteeseen vastata ja kyllä tulikin hulvattoman hauska :D varsinkin kun olen nähnyt kuvan tästä lakista lahjan saajan päässä :D :D :D

Törötykset sivuilla, merkkaavat siis hirven sarvia :)

perjantai 25. joulukuuta 2009

Joululahjaksi tehtyä

No niin nyt saan esitellä näitä pitkin syksyä tekemiäni ompeluksia ja muita tekeleitä, joita sitten joulupaketteihin olen käärinyt.
Sukulais tytölle täin tällaisen Tilda korutelineen. Siniset rypytys nauhat ovat vanhoista hekseleistä ;D ;D ihan kamalat henkselit, sanokaa minun sanoneen, mutta oivallista materiaalia kaikenlaiseen askarteluun. Tuohon korsetti osioon tykästyin itsekin ja täytyy koittaa sitä joskus johonkin muuhunkin Tilda hahmoon :D
Kummitytölleni tein Tilda seinäpussukan, tuon sinisen version. Vaaleanpunaisen version tein ihan kokeilumielessä, kun ohje ei meinannut millään avautua meikäläiselle ja hyvä että teinkin ensin kokeilun, oli kyllä aika hankala ommeltava, kun ei ollut sopivan vahvaa tukikangasta, koko ajan meinas tulla liian lerppu :)

Sinisestä tuli muutoinkin pirtsakampi :)


Omassa seinä pussukassa säilytän wc:ssä hiusharjoja ja onpas muuten tosi kätevä laitos :)

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Jouluksi somistusta ja tuunausta

Tänä jouluna kodissamme on paljon punaistakin, mutta myös kaunista valkoista. Pianon päälle tuunamalleni tarjottimelle asettelin muutamia koristeita. Esimerkiksi Pentikin lasisydämiä en uskalla kuuseen ripustaa, pikkuisteni takia, mutta ovat kauniita tuossa tarjottimella.

Tällainen tästä aikaa sitten esittelemästäni tarjottimesta sitten tuli, sotkin hiukan mustaa maalia pintaan, jotta näyttäisi tummuneeltä ja kulahtaneelta...ihmeesti tuo kamera kuitenkin kiiltoa löysi ;)
Kiiltokuvasta otin mustavalkokopion ja liimasin sen tarjottimeen kiinni ja rautalangasta vääntelin ripustuslenkin. Mustat pötkylät ovat pikkuruisia pyykkipoikia, jotka olen maalannut akryylimaalilla. Pyykkipoikien takana on palaset leikattavaa magneettilevyä. Tarjotin toimii siis pienenä muistitauluna :D

Tonttu joukko silloin varpahillaan...

Meidän kotona ovat tontut hipsineet jo hyvän aikaa ja koskaan ei voi illalla tietää mistä kunkin tontun voi löytää ;D Nämä tontut ovat siitä ihania, että niihin saa koskea ja niillä saa leikkiä :) Trollit on mieheni tuonut aikoinaan työmatkaltaan.

Tämän pukin sain 18:sta vuotta sitten mieheni äidiltä ja tonttu tarkkaillut siitä asti meidän joulu touhujamme.

Joka joulu kotiimme hipsii joku uusi koriste, viime vuonna tällainen ihana perunanenäinen tonttu.

Tämän upean, posliinisen joulupukki seinäkoristeen olen ostanut kirpputorilta. Kukakohan hänestäkin oli raaskinut luopua, no minun onneni :)

Ruusukuppien lomasta kurkistaa vuosia sitten tekemäni tontut. Toisella on kädessä kaulin ja keittokirja, toisella taikinakulho. Kasvot ja kädet ovat cernit-massaa, vartalot sukkatrikoota.

Ainakin nämä kaikki joulukoristeet täytyy joka joulu olla esillä! Mikä joulukoriste koristaa teidän jouluanne joka vuosi?

Joulun valoa

Itsenäisyyspäivästä lähtien meidän kotiamme on somistanut tällainen valkoinen ihanuus. Viime joulunajan vietimme mummolassa, emmekä laittaneet sitten omaan kotiin joulukuusta laisinkaan..no ei olisi kyllä mihinkään mahtunutkaan, joku taitaa olla meidän perheessä melkoinen hamsteri, tavaraa ja huonekaluja kaikki paikat pullollaan! ;D ;D Kukakohan lienee? :D

Meillä on perinteisesti ollut vihreä muovikuusi (helppo eikä haise allergisten nenään tai varise) Se kuusi on vain osoittautunut liian suureksi huusholliimme... niin juuri aiemmin mainitsemani hamsterin vuoksi.

Mieheni kanssa mietimme sitten uuden, pienemmän ja kapeamman kuusen ostoa ja minä tuumailin vihreän ja valkoisen välillä. Mieheni tuumasi, että valkoinenhan näyttäisi todella hienolta :) Ja kyllä se onkin todella kaunis :)

Lapset koristelivat kuusen vielä valkoisilla koristeilla. Mieheni tuumasi, että tulipas kauniin ja rauhallisen näköinen. Kyllä tämä pitkällinenkin avioliitto pääsee aina yllättämään ;D

Mutta meidän jouluumme kuuluu vahvasti myös punainen väri. Tämän joulutähden olen aikoinaan saanut syntymäpäivälahjaksi ja edelleenkin se on mielestäni niin kaunis!

Jouluvaloissa ainoa harmia tuottava asia on se, etteivät ne välttämättä ole kovin pitkäikäisiä. Niinpä rottinkinenkin tähtemme sanoi viime jouluna työsopimuksensa irti. Uusia hehkuja siihen ei löytynyt sitten mistään, joten ostin kokonaan uuden valosarjan, jonka pujottelin tähden ympärille. Valosarjassa on vielä kauniita kirkkaita muovipaloja, joten tuli mielestä ehompi kuin ennen.

keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Mamma Maatuska


Maatuska on tuolla rajan toisella puolella äitien hellittely nimi. Pariton määrä sisäkkäin meneviä Maatuskoja symboloivat hedelmällisyyttä ja elämän jatkuvuutta.
Tänä mamma vanhenee taas vuodella ja mitä siitä, vaikka ulkomuotokin on noiden Maatuskojen oloinen, niin elämä jatkuu ;D viisi ihanaa lasta pitävät mielen virkeänä.
Maatuskat sain lahjaksi omalta kullaltani :) Hurjan kauniita mielestäni. Kotiani koristaa myös toinen, kolme vuotiaana mummulta saamani maatuska rivi. niillä alkaa olla ikää, kuten omistajallaankin ;D