keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Erään aikakauden loppu

Ihmisellä pitää olla unelmia! Minun unelmani oli nuorempana, että minulla olisi kolme lasta, rakastava mies ja vanha puinen omakoti talo. Olen hyvin onnellinen, että nuo unelmat ovat käyneet toteen ja antaneet paljon lisääkin. Eilen tytär täytti pyöreät 10 vuotta ja kuopuksemme on siirtynyt pinnasängystä "isojen poikien sänkyyn" niin kieltämättä on hiukan haikeat tunnelmat. Niin ne lapset kasvavat.


Pinnasängyn katoksen olen itse ommellut ja seinällä näkyvä fanttiryijy, on toinen osa lopputyönäni aikoinaan tekemääni, Ruususen uset ryijysarjaa.Kaupan ilmoitustaululta bongasin tällaisen mäntyisen jatkettavan sängyn ja hionnan ja maalauksen jälkeen tästä tuli ihan kiva. Tykkään kovasti noista urista ja kaarista, jotka maali tuo mielestäni vielä paremmin esille, kuin tuo puinen kellastunut pinta.

Maalina on vesiohenteista Helmi kalustemaalia.
Tässäpä osa uni kaveri kokoelmasta. Kissan ja koiran olen aikoinaan ostanut Mokosta. Kissa paralla ei ole enää silmiäkään niin rakas se on. Kissalla on hauska tarina..no ainakin minun mielestäni ;D Työntelin kerran nuorimmaistani lastenvaunuissa ja tuolloin hän ei vielä osannut edes kunnolla kävellä, ymmärrettävää puhettakaan ei juuri ollut. Sittenpä kerran Mokossa hän alkoi suureen ääneen huutaa Pössi, Pössi, Pössi ja kurkotteli käsiään hurjasti huitoen kohti koria, jossa näitä mustia virkattuja kissoja oli. Minä olin ihan ihmeissäni, että näitäkö sinä tarkoitat ja annoin kisun pienelle käteen katsottavaksi..ja sitä kissaahan ei siitä sitten irrotettu :D ja ostettavahan se oli. Edelleenkin kissa on hyvin rakas ja nimeltään Pössi :) niin ja koira on Potsi, senkin on nuorimmaiseni itse nimennyt. (..oli kylläkin joululahja)
Tässä vielä hiukan epäselvä kuva sängystä paikallaan ja kuten näette on nuorimmaiseni harrastanut aktiivisesti ja tehokkaasti tepettien revintää, ihan selvää remonttimies ainesta hänkin ;D tytär tuumasi, että äiti sinähän pidät kaikesta rähjäisestä... no joo, mutta en minä ihan tätä kuitenkaan tarkoittanut!

lauantai 25. huhtikuuta 2009

Possuli

Lapsuuteni lempi satukasetilla oli satu Sika Sippurahännästä ja koska pienet pojat ja miksei ne vähän isommatkin ;D ovat aikamoisia possuja oli ihan pakko ryhtyä suunnittelemaan pehmo possua nuorimmaiselle. Tapojeni vastaisesti ajatus tuli hetimiten ja vauhdilla toteutettuakin, että siinä ne pitkän ajan aikana tapahtuvat, ompelus puheet täysin romuttuivat :D :D :D No eniten olen kyllä asiasta itse ihmeissäni, kun kerrankin jotain syntyi vauhdilla ja ilman kommelluksia :D
Kaavoja piirrellessäni ei tarkoitus ollut tehdä Tildaa laisinkaan, mutta lieneekö tämä Tildaus jo niin selkäytimessä että Tildaa tämä mielestäni muistuttaa paljonkin. (siksipä tuon kategoriankin laitoin noin)
Toimivaan takataskuun olisi kiva kyllä tehdä sellainen ritsa ;D mutta ei taitaisi oikein toimia sitten kaksivuotiaan unileluna, jos olisi kaikenlaisia irtoavia lisä osia.
Kylläpä tykästyin tähän possuliin ja ideoita oisi lisääkin, niitä sitten toteuttelen kun ennätän ja sille päälle satun.
Tässäpä possuli on avannut terassikauden varjossa on yli kakskyt astetta lämmintä, HUH HUH HELLETTÄ!

perjantai 24. huhtikuuta 2009

Enkelin siivin, luoksesi hiivin

Vihdoinkin valmiit! ;D
Minulta usein kysytään, että millä ihmeen ajalla teen ompeluksiani, nukkekoti mineilyjä sun muita hömpötyksiäni. No sama aikahan se meillä kaikilla on, toisilla on vain niin kiire pitää kiirettä, etteivät siltä kiireeltänsä ehdi muuta...no heh!

Olen illanvirkku ihminen, kun muu perhe kömpii vuoteisiinsa, minä ompelen, nukkistelen..saatanpa silittää tai imuroidakin jos siltä tuntuu. Tietystikään sitä aikaa ei ole koskaan tarpeeksi, koko ajan näkee uutta ja mielenkiintoista, eli tuota, tuota ja tuota tahtoisin kokeilla harrastaa, tehdä, tuunata, koristaa tai piristää. Ja ainahan se aika on jostakin toisesta pois. Äitiyteen taitaa kuulua myös jonkinsortin itsensä syyllistäminen, koskaan ei ole riittävästi tai tarpeeksi.

Hyvä ystäväni kertoi, kun hän kerran tyttärensä ollessa pieni päätti, että nytpä äiti viettää oikein mukavan laulutuokion lapsensa kanssa. Aikansa siinä laulukirjasta lauluja toisensa jälkeen laulettuaan tytär oli tokaissut -"Voisitko sinä äiti olla jo hiljaa, kun päätä ihan särkee!" :D Terkkuja vaan ;D

Eli johonkin voi sitä aikaa käyttää sitten liikaakin :D

Niin ja näidenkin siipien oli tarkoitus valmistua jouluksi, eli viime vuonna jo aloitin...ja hyvin ehtivät jouluksi :D Eli kun ei laita liian tiukkoja aikatauluja ompeluksilleen joskus voin minäkin saada jotain valmiiksi :D Ja välillä pitää vain olla, tekemättä mitään, kuin nalle Puh.

perjantai 17. huhtikuuta 2009

Yksinkertaista verhoilua

Olohuoneemme on odottanut tovin uusia verhojaan. Verhottomatkin ikkunatkin ovat kauniit. Mutta verhot antavat kuitenkin hiukan suojaa niin tieltä pällisteviltä ihmisiltä ;D kuin auringoltakin
Ensimmäinen ajatus oli bongata kirppikseltä vanhat pitsilakanat, mutta niitäpä ei sitten löytynytkään, no ei ainakaan neljää, ehyttä ja edullista. Olohuoneessamme kun on kaksi ikkunaa. (Toinen ikkuna on yhden ylä- ja alaruudun pienempi)
Teinpä sitten vastaavat itse, tai no ainakin jotain sinnepäin ;D Kangas on lakanakangasta. Yläosassa on puuvillapitsiä ja ketjupistoilla ja varsipistoilla kirjomani nimikirjaimet.
Nukkekotini Villa Vanilla töröttää siinä sohvan vieressä.

maanantai 13. huhtikuuta 2009

Kaksin aina kaunihimpi ;D

Intohimoinen kirppuilija ei voi ohittaa tavaraa, joka suorastaan huutaa, OSTA MINUT! Olkoon syynä halpa hinta, nostalgiset muistot, hassu ulkonäkö, kulttuuri teko ;D kun tämä on vaan pakko pelastaa. Usein käy sitten niin, että tavaroita alkaa olla kotona kaksin, jos ei kolminkin kappalein :) Meillä on esim. kaksi leivänpaahdinta, kaksi silitysrautaa ja lautaa, kaksi imuria, kaksi sähkövatkainta, kaksi yleiskonetta (joista harvoin käytän kumpaakaan) iso kasa erilaisia siivilöitä ym. ym.. ;D

Näin käy kun mistään ei raaski luopua. No sitruspusertimia meillä on kyllä nyt kolme. Yksi uutena ostettu, hyvin toimiva, mutta aikas kamalan näköinen, myrkyn vihreä. Sitten lasinen jota ei raaski käyttää ja nyt tämä viimeisin, upea löytö 0,50e , ortexin nostalginen suloisen värinen ihanuus.

Mikäpäs tätä käyttäessä, toimii loistavasti! :D Ananas rahkapiirakan teossa oiva apulainen.

torstai 9. huhtikuuta 2009

Yllätyksellistä pääsiäistä!! : )

Kirpputori ostokseni muistuttavat lähinnä dinosauruksen munia, ovat ne niin hassun väriset, mutta halvalla sai, joten ostettavahan ne oli :D
Pienen tuunauksen jälkeen pahviset yllätysmunat näyttävät tältä. Revin munista kiiltävää paperia pois ja maalasin kahteen kertaan valkoisella maalilla. Lopuksi päällystin pahvimunat silityskuvilla somistamillani kankailla.
Turkoosi kangas on Tildaa.
Pahvimunien alaosan reunassa kiertää puuvilla pitsi, ympärillä nauhaa ja tekokukkasia.
Oikein hauskaa ja yllätyksellistä pääsiäistä kaikille!!!! :D

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Teetä ja sympatiaa

En juo kahvia, mutta teetä silloin tällöin. Edellisen postauksen kuppi tyynyn pariksi piti sitten tehdä teepannu tyyny. Pannun mallin suunnittelin omasta päästä. Kannun kahva oli kyllä työläs ja ihan ensimmäin tekele ei onnistunut, no jonkinlainen kiekuran siihen sain aikaiseksi. (Pannu ja kahva ovat kaksinkertaista kangasta, kääntöaukko jää tuonne takapuolelle)
Kirjontaa somisteeksi.
Pitipä ideoida vielä Tee-pussin lappu. Kaavana käytin oikeaa tee-pussia. Love tekstin olen kirjonut käsin ja home tekstin olen siiropaperin avulla silittänyt kankaalle. Tyynyssä on takana nappikiinnitys.