tiistai 24. helmikuuta 2009

Pääsiäis tunnelmia ja valkoisen valloitusta

Blogissa on ollut hiljaista sillä pienimmät ovat olleet vatsataudissa, myös kaikki tärkeät ja vähemmän tärkeät puuhastelut ovat vieneet aikani, joten seuraavaksi siis paljon kuvia ja ehkä muutamia aikaansaannoksiakin :D
Sain aikoinaan äidiltäni tuollaista valkoista vauvan vaatteisiin tarkoitettua kangasta, no eipä tullut potkareita ei, mutta kaksi kanaa niistä tuli kuin itsestään. Todella ihana kangasta, kiva oli ommella ja todella mukavan tuntuiset kanatkin niistä tuli..ja kyllä näitä onkin halattu ja koivista kiikutettu, vaikka sun minne munimaan ;D hyvä että sain kuvaan napattua! :D
Silmät tein välihelmistä ja poskipunat ovat leimasinväriä. Heltat, jalat sun muut ovat sitten pellavakangasta. Kangas on niin kiva, että nämä kanat saavat sitten kaakattaa ilman pöksyjä :D
Kaksin aina kaunihimpi ja pikarissa ei ole munatotia vaan kynttilä merisuolassa :)

Pianon päällä oleskelee vielä hiukan jouluinen asetelma, kruunun ostin Tiimarista ja sen sudin maalilla valkoiseksi. Kuvan kengillä on sitten meikäläinen taaperona tepsuttanut :)
Nappipurkkeja olen aiemminkin esitellytkin, nyt niitä hiukan tuunasin, eli pikakahvi-purkkien pieni muodonmuutos.
Päällystin Tilda-kankailla sivut. Keskikohtaan tein kannen keskiön kokoisen pahvinpalan, jonka päällystin vanulla ja kankaalla. Kankaan ja pahvin läpi ompelin napit ja nauhat paikoilleen, ja liimalla kiinni kansiin.
Maalipenselin kanssakin ollut heiluttua oikein ahkerasti ja tietenkin valkoista väriä pintaan mitäpä muutakaan :) Tiimarin ruusukuvioiset kehykset muuttuivat tällaisiksi.

Tässä kuvassa minä olen se, jolla on päänkokoinen tutti suussa ja ylipitkät potkuhousut ;D Äidilläni on ihanat saparot ja rusetit hiuksissa. Isomummullani on siinä kastetodistus kädessään ja mummuni vartioi veljeni joululahjaksi saamaa jääkiekkopeliä.
Kirppikseltä ostamani muoviset hopeanväriset kehykset muutuivat tällaisiksi.
Esikoisen vauvakuvaa somistavat sitten napit nauhassa kehykset. Napit olen kuumaliimalla kiinnittänyt kehykseen kiinni.
Ja tummat vihkikuvan kehyksetkin saivat uutta ilmettä.

Tilda paperit ovatkin aivan ihania valokuva kehysten ja kuvien somisteita ja vielä on paljon kehyksiä tuunattavana :)

torstai 12. helmikuuta 2009

Patakinnas nro: 2

Jaahas, jonkinsortin ompeluinto on iskenyt päälle, eli taasen kyllästymiseen asti esittelen näitä patakintaita....no erilaiset nämä on, kuin ne edelliset ;D
Eli nämä kintaat ovat suorakaiteen muotoinen pötkylä, jossa käsiä varten on nuo "taskut". Sisällä paksulti vanulevyä, ruskea kangas on tildaa muut eurokankaasta. Somisteena jälleen ruskeaa puuvilla pitsiä.
Tässä siis patakintaat armastukseni kätösille. Tuskin mitenkään miehekkäät, vaan keittiöön ja käteen sopivat!
Olisikohan kevättä ilmassa, kun pitää päästä keittiötä somistamaan! :)

keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Patakintaat

Uusien patakintaiden ompelu on ollut ajankohtaista jo pitkään. Kaupasta ostetut patakintaat olivat niin ohuet, että niillä poltti aina kätensä ja kun toinen leimahti liekkeihin (ette arvaa miten korkealta ja kovaa sitä meikäläinen siinä tilanteessa kiljaisi.heh!), niin ajattelin että olisikohan nyt jo korkea aika ommella uudet! :D
Tässäpä tuikitarpeelliset patakintaat. Patakintaissa on kankaan alla yksi kerros vanua ja kaksi kerrosta froteeta, eli nyt ei pala kädet ja muutenkin on todella mukavan tuntuiset. Froteen leikkasin vanhoista pyyheliinoista, joten kierrätystä parhaimmillaan ;D
Patakintaat ovat sitten tuolta toiselta puolelta ruskeat, kun kuitenkin käytössä nuhraantuvat, niin ruskeassa ei toivon mukaan näy niin selvästi. Ruusukuvioinen kangas on Tildaa. Somisteena ruskeaa puuvilla pitsiä. Ripustuslenkki, joka ei oikein kuvissa näy on ommeltuna taakse keskelle.

Mieheni kommentti on aivan taatusti, että höh, eihän näihin mahdu käsikään sisälle ;D :D no minulle ovat ainakin oikein passelit! Olen tehnyt mieheni isälle kerran joululahjaksi samalla tyylillä isomman patakintaan, mutta en nyt oikein tiedä... Nimittäin näin yhdessä kirjassa todella kivan patakintaan mallin, joten ehkä kokeilen tehdä miehelleni sitten sellaisen ;D

Joten ompelimisiin :)

maanantai 9. helmikuuta 2009

Patalappunen

Hassua esitellä näitä tekeleitäni näin yksi kerrallaan, mutta niinhän ne syntyvät. Kun löytyy sopiva hetki niin nostan ompelukoneen keittiönpöydälle ja alan surautella ja yksi kerrallaan, pikku hiljaa jotain näytettävää voi syntyäkin. ;D

Tämän tapaisen patalapun näin joskus, kauan aikaa sitten Tilda addikteissa, "apinointi" :D ajatus on saanut hautua pitkään, mutta nyt vihdoista viimein sain sen toteutettua!! :)
Toteutus tässä tuottikin eniten päänvaivaa, kun ei ollut kaavaa, eikä ohjetta. Eli tein sitten niin, että piirsin leivinpaperille jonkinlaiset kaavat, ompelin alaosan omaksi "pussukakseen" vanulevyn kanssa ja käänsin oikeinpäin. Yläosaan tein tuplareunuksen (tuo piparkakkureunus) siinä on siis kaksinkertainen kangas ja vanulevy välissä. Sitten yläosa nurjaltapuolen yhteen, niin että jää tuo ripustuslenkki väliin ja käsin ompelin tuon piparkakkureunan kiinni tuohon ruskeaan osaan. Ruskea alaosa on siis osittain tuon vaaleanpunaisen yläosan sisällä. Ruskeat nonbarellit olen kirjonut käsin.

Öh, no noista ohjeista ei tainnut saada mitään selkoa :D :D Nopsa oli kyllä ommella, joten näitähän voisi tehdä lisääkin!

perjantai 6. helmikuuta 2009

Pientä, mutta tarpeellista

Hitaasti hitaasti, nämä minun ompelukseni edistyvät, mutta edistyvät kuitenkin ;D Tässä siis keittiön hengettären asun lisäosa :) Todella tarpeellinen huivi!
Kankaat ja kuviot on samat, kuin esiliinassakin...ilman tekstiä kylläkin.
Tässä nuorimmaiseni, eli pulloposkinen ja pellavapäinen pojan viikari sai olla päämallina ;D, oman pään kuvaus oli liian hankalaa, mutta olipas se tämäkin malli "aikas" eläväinen. :)

keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Keittiön hengettären työasu

Lapsen kanssa kokkaus ja ruuanlaittohan on usein sitä, että äiti lentää siinä ympäri pöytää. Milloin on lattialle tipahtamassa taikinakulho, milloin välineet tai itse lapsi ja kun lapsia on useampi saa äiti suorastaan lentää ;D
Siitäpä se ajatus sitten lähti! :D
Tässä siis keittiön hengettären uusi työasu. Esiliinan malli on oma, sillä Tilda mallinen, vain vyötäröllä oleva, ei minunlaiselleni sottapytylle ole todellakaan riittävä. :)
Yhdistelin esiliinaan erilaisia kankaita. Ruutu ja raita kankaat ovat Eurokankaasta, ruskeat Tildaa. Somisteena ruskeaa puuvilla pitsiä.
Nyt iski siis ompeluinto pitkästä aikaa ja ideoitakin olisi paljon, tähän settiinhän pitäisi tehdä ehdottomasti huivi, niin ja uudet patakintaat ja patalaputkin olisivat tarpeen. Neitini tuumasi, että uusi essu hälle kans ;) joten tekemistä taas riittää!