tiistai 29. huhtikuuta 2008

Tilda verhot

Tässä kuvassa ihan ensimmäinen Tilda työni ikinä eli jouluiset verhot. Näyttävät yksinkertaisilta, mutta olivat oikeasti aika työläät. Kotonamme on joka huoneessa kaksi ikkunaa, joten näitäkin verhoja sitten neljä kappaletta tein. Liimaharson avulla kiinnitin sydämet ja siivet osaan sydämistä ja silitin kiinni kankaalle. Yhdessä sydämessä on sitten kirjailu. Valkoinen kangas on ihan lakanakangasta. Ompelukoneen napinläpi pistolla ommellen kiinni.
Töiseväthän näistä teki lähinnä nuo ompelukoneen apujalan apupainajat. ;D
Näin kesän lähestyessä jouluverhotkin ovat säilössä omassa laatikossaan, mutta samalla tavallahan voisi tehdä kesäisemmätkin verhot valitsemalla erilaiset kankaat tai kuviot ;)

maanantai 28. huhtikuuta 2008

Löytöjä kirpputorilta ja Sinooperista

Tilda kirjoja on tullut haaveillen selailtua, että tuon tai tuon haluaisin tehdä seuraavaksi. Vain armoton materiaalipula on ollut esteenä. Nyt vihdoista viimein sain hiukan materiaaleja lisää, eli ihania kankaita ja papereita.



Tampereella ostoksilla ollessani piipahdin myös Radio kirppiksellä. On siitä aikaa kun viimeksi olen sielläkin päässyt käymään ja nytkin tuntui, että en osaa edes kulkea koko paikassa. No vaunujen kanssa olin liikenteessä ja kalamarkkinoitten takia ihmisiä valtavasti sitten kirpputorillakin. Mutta jotain löytyi kuitenkin ;D eli ruusukuppi, tätä sarjaa minulla jo parikuppia onkin. Ostin myös tuollaisen ihanan lasipurkin, jollainen minulla myöskin on ennestään. Ostinpa vielä mansikka kuvioisen mekonkin. Niin ainoa Prinsessani täyttää tänään 9v eikä hänelle tämä mekko mahtuisi, mutta mekko tuleekin ihan materiaaliksi Tildailuihin!

perjantai 25. huhtikuuta 2008

Kaappien kätköistä

Pienten lasten äitinä, joskus huuliltani karkaa syvä huokaus. On nimittäin aika turhauttavaa välillä tunkea kaikki tavarat kaappeihin ja pois silmistä, kun juuri päinvastoin haluaisin laittaa ne pitkin kotiani jokapaikkaan esille.
Kukat ovat saaneet pikkuhiljaa jatkaa kasvuaan omissa purkeissaan ,ilman että pienet kädet ovat kiskomassa ja antamassa päivittäisiä ilmakylpyjä kukkien juurille. :D Mutta keittiönpöydälle on turha haaveilla mitään asetelmia. ;)
Jokapäivä minä näitä aarteitani kuitenkin käytän ja kaivan kaappien kätköistä esille. Nämä ruusukupit ovat siis päivittäin käytössä ihan yksivuotiaallanikin, kyllähän se kuppi kaatuu ja joskus voi jotain särkyä, mutta kaappien kätköihin piilotetut tavarat ovat mielestäni niin surullisia, kuten asuttomattomat talotkin.

Vanhassa talossamme on kamala 60-luvun keittiö, jossa on kaksi oviaukkoa ja kaksi ikkunaa, sekä hirvittävät kaapin ovet. Tyypilliseen silloiseen tapaan laskutilaa on vähän ja muovimatto kupruilee. Haaveitteni keittiö näyttäisi vallan toisenlaiselta ja sitä haavetta silmälläpitäen arkistoin sitten kaappien kätköihin kaikkea tarpeellista ja ihanaa sinne tulevaan keittiöön. Ovathan nämäkin lähes päivittäin käytössä, mutta unelmissani jossain kivasti esillä.

Tildailua


Tildailu on alkanut pikkuhiljaa, ihanasti ja hiukan varkain levittäytyä kotiini. Varkain sen vuoksi, että minähän en ole romanttinen sisustaja enhän :D :D No joo ketä tässä nyt yritän huijata ;D


Tässä nyt tulee sitten hiukan itseni toistoa, kun esittelen jo tuolla pippurisen puolella nähtyjä Tildailujani, mutta joskus on ihana muistella vanhoja ja todistaa itselleen "Hei olenhan minä saanut jotain aikaiseksikin!"


Tällaiset lumiukko hahmot olivat ne minun ihka ensimmäiset Tilda hahmoni. Makuuhuoneessa pikkupoikien unien vartijoina toimivat ja edelleenkin jaksavat kakkujansa mutustaa..ihan näin keväänkin koittaessa, sitkeitä kavereita :)

torstai 24. huhtikuuta 2008

Piipahduksia Ruusukuppi landiaan ja muualle


Minun toinen maailmani...

Eli hurahdukseni uuteen blogiin, jossa Piipahtelen niin Tildalandiassa kuin muuallakin ja tarinoita siitä mitä saa aikaiseksi näiden piipahtelujen ansiosta.

Kaikki on vielä niin opettelua, joten kuvia ja tekstejä tulee sitten oppimisen myötä :D